Davor Karlović vrlo jasan o Luki Božiću: “Glasat ću za njegov ostanak ako mu ugovor ne probije budžet!”

Sutra bi, navodno, trebalo biti poznato hoće li ili neće Luka Božić ostati i dalje igrač KK Zadar. Pred članovima Nadzornog odbora je izazovna odluka. Navijači žele Lukin ostanak i u sljedećoj sezoni, ali postoji bojazan hoće li se time probiti klupski proračun.

Član NO KK Zadar, Davor Karlović, bio je vrlo jasan oko “slučaja Božić” i eventualnog probijanja proračuna, te je istaknuo kako bi u konačnici odluku mogli donijeti i gradski vijećnici.

– Igrače biraju trener i sportski direktor, a ne Nadzorni odbor. Budžet Kluba iznosi 464 tisuće eura, i on za sada nije probijen. Postoji mogućnost da proračun ipak bude probijen, ali i ne mora biti tako, jer ostalo je još novca u budžetu za jednog ili dva igrača. Još niti jedna službena ponuda za Luku Božića, odnosno, koliko on točno traži nije došla prema Nadzornom odboru. Koliko će tražiti Božić to ne znam, niti bilo tko nama iz NO to govore. To je pitanje za trenera Danijela Jusupa i sportskog direktora Denisa Pleslića. Nisam upoznat s iznosom od 120 tisuća eura, koliko navodno traži Božić, ako njegov ugovor ne probija budžet, onda ću glasati za njegov ostanak u Zadru, jasan je Karlović i nastavlja opet o “slučaju Božić”:

– Moram istaknuti kako su tri člana Nadzornog odbora u prosincu prošle godine glasali za probijanje proračuna kako bi Luka Božić i dalje ostao u Zadru, među tom trojicom sam bio i ja. Nakon toga smo i ostvarili ovakve rezultate u prošloj sezoni. Ako sada ipak ne bude dovoljno novca za Božića, onda ćemo lijepo tražiti sastanak s vlasnikom Kluba, Gradom Zadrom, kako bi mu predočili može li se ili ne, pronaći još koji sponzor. Uglavnom, vlasnika Kluba bi se trebalo upoznati s novonastalom situacijom, pa neka onda vlasnik, koji je, ponavljam, Grad Zadar, odluči! Moj prijedlog, ako Božićev ugovor bude prevelik, biti će da se ide prema Gradu Zadru i neka se pozovu svi predstavnici Klubova gradskih vijećnika, predlaže Davor Karlović, koji je stao i u “obranu” svog prijatelja Damira Dade Burčula.

– Katastrofa je da se Dadu Burčula napada, nakon što je godinu dana radio besplatno u KK Zadar. Najviše me sram toga jer se o njemu nisu oglasili trener Danijel Jusup, stručni stožer i v.d direktorice KK Zadra Vana Dundov, kako bi javno kazali da je Dado radio za nula kuna! Uostalom, Burčul, i da su mu ponudili nekakav novčani iznos to ne bi niti uzeo, nije ni tražio ništa. Dadu napadaju neznalice. Kada je fizioterapeut Marko Štrbac imao privatnih problema, Burčul se stavio na raspolaganje Klubu i sjedio je i na klupi kao što ste svi vidjeli. Niti kartu mu iz Kluba nisu omogućili za njegovu kćer za finalnu utakmicu sa Splitom. Napomenuo bih, kako Dado Burčul mora ući u NO jer je najstručniji od svih članova koji su trenutno u njemu. Burčul nije produžena ruka HDZ-a, pa što bi se on sada trebao sramiti što je bio u toj stranci, on je sada nezavisni vijećnik, zaključio je Davor Karlović.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...