Ćakula s Bepom Bajlom: “Zadar više nije grad košarke, investitori u HNK Zadar će doći nije to kao na peškariji!”

S profesorom Josipom Bepom Bajlom uvijek je ugodno ćakulati. Nepopravljivi je optimist kada je HNK Zadar u pitanju. Bepo smatra kako će Klub sa Stanova vrlo brzo opet igrati u najkvalitetnijem razredu hrvatskog nogometa, HNL-u. Istaknuo je kako Zadar već odavno nije grad košarke.

Momčad koja je u prethodna dva ciklusa nastupala u četvrtom rangu natjecanja nije ostvarila rezultat kojeg smo očekivali, normalno da je nakon toga moralo doći do promjena. S novim igračkim pojačanjima stručni stožer na čelu s trenerom Marinom Oršulićem su pogodili sto posto, jer sam gledao sve tri dosadašnje pripremne utakmice. Oduševio me pristup i odnos prema igri zadarskih nogometaša. Novopridošli igrači nisu došljaci, “zadarska dica” koja su bila u Klubu nisu opravdala očekivanja, uostalom, oni koji su trebali ostati su nas napustili i okrenuli nam leđa! Trener Oršulić je kvalitetan trener i apsolutno ga podržavam. HNK Zadar po svim parametrima mora biti prvi u 3.NL-jug, ali jedno su pripremne utakmice, drugo prvenstvene, govori Bepo i nastavlja:

Investitor će doći, ali to je proces koji traje. Nije to kao na peškariji, ni tamo uvijek ne možeš naći ribu! Što ja radim u Klubu? Valjda sam im simpatičan pa žele da sam uz njih, ha ha. Voditelj Škole nogometa HNK Zadar, Krešimir Gojun, veliki je stručnjak koji je radio u moćnim klubovima poput Dinama i Hajduka, i napravio je odličan rezultat. S radom predsjednice Ive Bokanović sam oduševljen jer radi izvrstan posao, ovog trenutka Zadar je grad nogometa, a ne košarke, Bepova tvrdnja nam je bila čudna, na što nam je “legendarni zadarski brk” žustro vratio kontru:

Samo malo! Pitam te što je to nogomet dao Zadru, a što košarka, u posljednjih petnaest godina, ‘ajde reci mi? Zadar je bio grad košarke samo do 1986. godine, nakon toga taj sport stagnira. Zadarski nogomet je najprije dao četiri hrvatska reprezentativca, potom i još tri, u razdoblju u kojem su se osvajale medalje. Svi ti reprezentativci su proizvod NK Zadar, a ne Zdravka Mamića koji je im je bio samo uspješan menadžer. Da nije bilo NK Zadar koji je selekcionirao Luku Modrića i “udario mu temelje”, možda Luka ne bi napravio ovako uspješnu karijeru, profesor koji “puno toga zna” za kraj je poručio:

Modrić, ali i ostali zadarski igrači koji su nastupali za reprezentaciju, financijski pomažu HNK Zadru onoliko koliko mogu. Za kraj bih poručio da ću dočekati dan da HNK Zadar opet igra najviši rang hrvatskog nogometa HNL, zaključio je Josip Bepo Bajlo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...