Volite grickati između obroka? To nije nužno loše, sve dok pazite što grickate
Kada je riječ o grickalicama, mnogi od nas ne mogu odoljeti pistacijama, čipsu ili drugim primamljivim zalogajima koji se nalaze pri ruci. No, dok se grickanje obično smatra nezdravim, nedavno istraživanje provedeno na King’s College London otkriva da kvaliteta grickalica može biti ključna za njihov utjecaj na naše zdravlje.
Studija je obuhvatila oko 1000 ljudi te je pokazala da grickanje zdrave hrane, čak i između obroka, nije nužno loša navika. Mnogi stručnjaci se slažu da bi dobar izbor visokokvalitetnih grickalica, koje nisu pretrpanje solju, masnoćama, šećerom i aditivima, mogao biti koristan za tijelo.
“Kvaliteta grickalica je važnija od količine ili učestalosti grickanja, stoga je odabir zdravih alternativa u odnosu na visoko prerađene grickalice vjerojatno koristan”, izjavila je Kate Bermingham, postdoktorandica na KCL-u.
Više o ovoj temi pročitajte na Chill portalu.