Vijećnica Vukoša: “Tko je organizator i koliko je koštao KvartArt?; Pročelnica Mikulec Perković: “Transparentan je proračun, sve će biti javno objavljeno”

KvartArt urbani je zadarski festival održan od 29. lipnja do 2. srpnja u prostoru bivše vojarne Stjepana Radića. Ono što je gradsku vijećnicu Danijelu Vukoša zanimalo post festum tog festivala je tko su organizatori i koji je financijski trošak. Naime, upravo je ta dva pitanja postavila na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, održane prije dva dana.

– Zanima me, kad su već organizatori tako samozatajni, što inače nisu, tko je ili tko su organizatori KvartArta, ne u smislu udruga ili pojedinca koji su doprinijeli svojim kreativnim radom i programom nego tko je sve platio, čija su imena, da li pojedinac ili ustanove, na ugovorima s izvođačima, tehnikom, raznom opremom, komercijalnim davateljima usluga i u konačnici s kim je Vojko V potpisao ugovor, ili kako on kaže “možda s Vladom, masonima ili Srbima”. Pitam ovo da financijeri ovog, gradu potrebnog, događaja ne ostanu nepoznati. Trud se uložio, građani, uglavnom mladi, dobro su se proveli pa nema smisla da ne znamo tko stoji iza toga u financijskom smislu, da li gradonačelnik, ured za kulturu, ured za EU fondove, Gradska knjižnica, Koncertni ured – tko? Nema smisla da ne znamo i koliko je cijeli program koštao, pitala je Vukoša.

Odgovor je stigao od Stefani Mikulec Perković, v.d. pročelnika Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra.

– Projekt je rezultat projekta “Living streets” kojeg smo davne 2017. dobili za financiranje iz sredstava Europske unije. Sukladno tom ugovoru, kao i svim ostalim projektima koje provodimo, dužni smo osigurati održivost rezultata projekta i organizatori samog festivala jasno su istaknuti na svim promotivnim materijalima. Radi se o Gradu Zadru, Koncertnom uredu, Gradskoj knjižnici Zadar koji zajedno u suradnji s udrugama, individualcima  i kreativcima s naših prostora organiziraju ovaj događaj koji je namijenjen prvenstveno mladom uzrastu. Što se tiče troškova, bit će vidljivi u izvještajima svih institucija koje su navedene, odgovorila je.

No Vukoša je na to replicirala:

– Vi hoćete meni reći da ne znate financijski okvir KvartArta?

– Ja znam financijski okvir KvartArta, on je jednako tako predviđen u proračunu tako da je i poznat i vama. Jedno je plan, jedno je izvršenje. Kad dođe izvršenje, bit će vidljivo. Uostalom, transparentan je proračun, sve će biti javno objavljeno, odgovorila je Mikulec Perković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...