Uspjeh učenika Glazbene škole Blagoja Berse; Čak petoro njih upisalo se na Muzičku akademiju u ljetnom roku!

Petoro učenika Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar položilo je prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u ljetnom roku!

– S ponosom ističemo da su ove godine studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu položili:  Viktor Hodak i Lucija Milković – violončelo, Dora Dušević i Antonija Tudorović – violina i Jakov Žarković – teoretski odjel. Nastavnici koji su ih pripremali za prijamni ispit su Lidija Ledinić, Katarina Novak, Barbara Mračić, Lidija Marin, Vatroslav Dušević i Nada Smoljan.

Proces pripreme učenika za studij instrumenta dugotrajan je i zahtjevan. Započinje upisom u 1. razred osnovne glazbene škole, a završava nakon deset godina školovanja polaganjem završnog ispita. Pri tome je neophodan timski rad svih nastavnika, kako instrumenta tako i teoretskih predmeta, puno odrađenih dodatnih sati i rad s učenikom  do samog nastupa na prijamnom ispitu. Nastavnici Glazbene škole Blagoje Bersa još su jednom potvrdili izvrsnost svoga rada i stožerni položaj Glazbene škole ne samo u glazbenoj i plesnoj poduci već i u kreiranju  kulturnog života našega grada, poručili su iz škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...