Umberto Piasevoli: “Treneri u omladinskom pogonu KK Zadra nisu neradnici, potreban je sastanak s roditeljima mladih igrača!”

Trener u Školi košarke Zadar i komentator košarkaških utakmica na Radio Zadru, 61-godišnji Umberto Piasevoli, osvrnuo se na odlaske mladih talentiranih igrača iz omladinskog pogona KK Zadra. Berto je mišljenja kako se sve može riješiti dogovorom, ali i da su mladi igrači koji su često “grijali klupu”, u HT Premijer ligi morali dobiti veću minutažu kod trenera Danijela Jusupa.

– Više je razloga zbog čega mladi igrači napuštaju KK Zadar. Najprije trenutno stanje u Klubu, zatim su tu i menadžeri, ali prije svega roditelji koji svi zajedno snose krivicu zbog odlaska mladih talentiranih igrača. Jednostavno, mladi igrači koji su napustili ili koji će tek napustiti KK Zadar, traže prostor gdje će igrati kako bi napredovali. Novac im nije motiv, već isključivo žele igrati! Vidjeli su ti momci kako je to jedini način za njihov napredak i razvoj. KK Zadar tu ne može ništa, jer dok se ne riješe zavrzlame između FIBA -a i ULEB-a “neće biti kruha”. U HT Premijer ligi svakako je bilo prostora za mlade igrače Zadra, ali to isključivo odlučuje trener Danijel Jusup. Sikirić je čak i dobivao određenu minutažu, iskren je Berto, te kao rješenje odlaska dojučerašnjih juniora ističe:

– Mislim da bi Klub morao organizirati sastanak s mladim igračima KK Zadra na kojem bi bili roditelji, prvi trener seniora i sportski direktor, kako bi se pronašlo najbolje rješenje. Naravno da svi ne mogu ove sezone igrati za Zadar, ali postoje i drugi klubovi gdje bi zadarski mladi igrači mogli otići na posudbu, kao Alkar, Šibenka, Dubrovnik i drugi. Za njih je najbitnije da mogu igrati, kasnije sve dođe na svoje “ako su pravi”. Vrhunski igrač se mora roditi, ali da ne možemo imati odlične klupske igrače, e, to mi ne ide u glavu, dotaknuo se Piasevoli i rada u omladinskom pogonu.

– Treneri u omladinskom pogonu KK Zadra nisu neradnici! Pa oni su ove sezone trenirali u uvjetima kakvi su bili prije četrdeset ili pedeset godina, s minimalnim grijanjem u dvorani Jazine. Mišljenja sam kako su svi treneri mlađih uzrasta odradili kvalitetan posao, iako svaki od njih ima svoju filozofiju. Smatram da je Ivan Njegovan ipak trebao više igrati, pa čak i da je morao više biti u sastavu prve momčadi, kada god je to bilo moguće, zaključio je Umberto Piasevoli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...