Trebate recept za savršen pire krumpir? Ovaj kuhar ima nekoliko savjeta za vas…

Priprema ukusnog pire krumpira može biti umjetnost, a svaki kuhar ima svoje male trikove kako postići savršenu teksturu i okus. No, poznati profesionalni kuhar Andy, poznat kao Andy Cooks, podijelio je svoj nevjerojatno glatki recept s milijunima svojih obožavatelja na TikToku, a sada ćemo vam i mi otkriti njegovu tajnu.

Prvi korak u pripremi ovog neodoljivog priloga iznenađujući je – ne guliti krumpire! Andy savjetuje samo lagano zarezivanje oko sredine svakog krumpira prije kuhanja. Tada ih potopite u hladnu vodu i ne zaboravite začiniti. Tajna koju mnogi nisu očekivali jest dodavanje prstohvata soli već tijekom kuhanja. Koliko će dugo krumpiri boraviti na štednjaku ovisit će o njihovoj veličini, ali Andy preporučuje ocijeđivanje kada postanu mekani. Ključno je da ih potom ostavite na pari nekoliko minuta jer će se tako nastaviti kuhati i postati još mekši. Tako će se kožica lako odvojiti od krumpira kada je vrijeme za njihovo guljenje.

A sada, da bismo postigli svilenkasto glatki pire, Andy ima poseban trik. Umjesto klasične ručne drobilice, preporučuje korištenje preše za krumpir. To će pomoći da pire bude dosljedniji i bez grudica.

No, tu nije kraj tajnama glatkog pirea! Andy otkriva svoj završni korak koji mu daje savršenu teksturu. Koristi sito kako bi dobio potpuno glatki pire krumpir bez ikakvih neželjenih grudica. Naravno, možda to nećete raditi svaki put kod kuće, ali za posebne prigode, ovo je zasigurno trik vrijedan pažnje.

Ali što je s kremoznošću i okusom? Andy ne štedi na mlijeku i maslacu! Dodavanje ova dva ključna sastojka može transformirati običan pire u raskošan doživljaj okusa. No, postoji jedna važna napomena – dodajte mlijeko i maslac dok su krumpiri još vrući, jer ako su već hladni, može se dogoditi da pire postane previše gusto.

I na kraju, dodajte svoje omiljene začine kako biste pireu dali dodatni šarm. Možete eksperimentirati s raznim začinima prema vašem ukusu.

Recept poznatog Andy Cooksa za savršeni pire krumpir osvojio je srca milijuna ljudi diljem društvenih mreža, a sada ga možete i sami isprobati. Bez obzira na to volite li pire s grudicama ili glatke teksture, ovaj jednostavan trik i nevjerojatno jednostavan recept definitivno će vas osvojiti svojim bogatim okusom i svilenkastom teksturom.

@andy_cooks Silky smooth mash 🥔 every time. #cooking #food #dinner #potato #fyp #foodtiktok ♬ fukumean – Gunna

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...