Stanovnici Kožinskog prilaza nemaju više strpljenja zbog radova koji su se odužili; Peronja: “Danas počinju pripreme za postavljanje asfalta”

Nezadovoljni stanovnici Ulice Kožinski prilaz na Plovaniji gotovo na tjednoj bazi javljaju se našoj redakciji zbog stanja u kojem se već mjeseci nalazi ta ulica. Antena je nekoliko puta već pisala o toj ulici koja je raskopana, radovima koji se nisu odvijali i otežanim uvjetima kretanja kako stanovnika, tako i osobnih vozila.

Stanovnici Kožinskog prilaza ogorčeno su nam kazali kako su im zbog stanja ulice vozila razbijena, a apartmani koji se nalaze u toj ulici neiznajmljeni, iako je sezona odavno počela.

Zbog toga smo ponovno kontaktirali Grgu Peronju, direktora zadarske tvrtke Odvodnja, koja je naručitelj radova na Aglomeraciji, dok je njemački Ludwig Pfeiffer izvođač. Peronja nam je, pak, rekao dobru vijest, za koju se nadamo da će se i realizirati.

– Sa strane izvođača i sa strane nas kao naručitelja po Aglomeraciji, danas smo službeno obaviješteni da danas počinju pripreme za asfalt. Obično te stvari traju četiri do pet dana, zaključno s asfaltiranjem i onda nas nema više na toj ulici do daljnjeg. Time je onda prvi sloj asfalta stavljen, drugi sloj će se staviti na kraju gradilišta, na kraju svih objekata, kad budu gotovi u cijelom kvartu. Dakle, ide prvi sloj asfalta i onda se u to više ne diramo, saznajemo od Peronje.

No, napominje, prema njegovom iskustvu, nakon završetka njihovih radova uvijek se pojavi još netko, poput Elektre ili Hrvatske pošte, koji bi u toj ulici nešto radili pa se dogodi da se ista ponovno kopa, ali u tom slučaju to nema veze s njima.

Ova bi vijest trebala napokon dati nadu svim stanovnicima Kožinskog prilaza koji mjesecima ukazuju na sporost radova i stanje u kojem se nalazi ulica i više nemaju ni trunke strpljenja.

– Razumijem ih, tu nema opravanja. Izvođač tu nema i ne može imati opravdanja jer se to toliko dugo rasteglo. Nažalost, mi smo tu samo međustanica između kivnih građana i izvođača, ali koliko god smo mi i preko nadzora i s naše strane, apelirali i apelirali, nemamo neko oružje da ih mi, grubo rečeno, potjeramo ili naručimo nekog petog da to napravi umjesto njih. Jednostavno, ugovor je takav da je rastezljiv i da on ima vremena do kraja roka sve ulice koje je preuzeo, među kojima i Kožinski prilaz, napraviti, a rok je tek dogodine. Tako da mu teoretski ne možemo Bog zna što, kazao nam je direktor Odvodnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...