Počinje 9. Zadar Jazz & Blues festival; Uživajte u nastupu svjetskih jazz glazbenika na prekrasnoj terasi Muzeja antičkog stakla

Dođite na 9. Zadar Jazz & Blues festival (26.-28.7.2023.)  i uživajte u nastupu svjetskih jazz glazbenika na prekrasnoj terasi Muzeja antičkog stakla.

Po prvi put u Hrvatskoj nastupit će britanska pjevačica i pijanistica  IZO FITZROY i kraljica Afro-groovea, briljantna basistica Manou Gallo. Također će nastupiti Denis Razumović Razz, poznati riječki jazz glazbenik, saksofonist, vokalist, multiinstrumentalist, kompozitor i istinski promotor tradicionalne jazz i blues glazbe.

26.7. Izo FitzRoy & band / Muzej antičkog stakla Zadar / 21:30h

Izo FitzRoy – klavir, vokal

Marcus Bonfanti – gitara

Karl Penney – bubnjevi

Matthew Waer – bas

Matthew Gest – klavijature
Clarence Hunte – vokal

Silla Mosley – vokal

Jade Elliot – vokal

Isobel ‘Izo’ FitzRoy britanska je pjevačica, tekstopisac i pijanistica. Rođena je i živi u  Londonu.  Od svoje sedme godine svira klasični i jazz klavir, a od 2003. godine njezina glazbena karijera raste te osvaja prestižnu nagradu The Guardian ‘Mladi skladatelj godine’.

27.7. Denis Razz Adjustable Group / Muzej antičkog stakla Zadar / 21:30h

Vedran Ružić-bas

Karlo Ilić-gitara

Dorjan Cuculić-klavir

Rajko Ergić-bubanj

Denis Razz-alto sax

Denis Razumović Razz, riječki je jazz glazbenik, saksofonist, vokalist, multiinstrumentalist, kompozitor i istinski promotor tradicionalne jazz i blues glazbe .

Na ovogodišnjem Zadar Jazz & Blues festivalu predstavit će glazbeni materijal u pripremi za njegov najnoviji nosač zvuka naziva DISCREPANCIES IN BLUE. Nastupit će sa stalnim članovima svojeg kvinteta: Vedranom Ružićem na kontrabasu, Rajkom Ergićem na bubnjevima, Karlom Ilićem na gitari te Dorjanom Cuculićem na klaviru.

Razzova fascinacija blues i gospel korijenima jazz glazbe te njegovo dugogodišnje koncertno izvođenje i njegova posvećenost proučavanju tog glazbenog žanra, rezultirala je skladanjem njegovih vlastitih osebujnih blues skladbi, zastupljenih na svakom njegovom do sada objavljenom autorskom nosaču zvuka.

28.7. MANOU GALLO & band / Muzej antičkog stakla / 21:30h

Manou Gallo – bas, vokal
Pitt Cédric Huseyn – bubnjevi
Yannik Werther – gitara
Norman Peplow – klavir, klavijature
Ruben Hernandez Gonzalez – truba
Gaspard Gierse – saksofon

Rođena 1972. u Divu, gradiću u regiji Središnje zapadne Obale Bjelokosti (Côte d’Ivoire), Manou Gallo je multiinstrumentalistica, pjevačica i virtuozna plesačica. Karijeru je započela u dobi od 12 godina s grupom Woya, jednom od upečatljivih grupa Obale Bjelokosti (Côte d’Ivoire). Bivša članica Zap Mama, vodeće grupe na afričkoj ženskoj sceni, Manou Gallo je uspješna glazbenica koja razbija sve glazbene obrasce te svira bas gitaru poput udaraljki. Ona koju nazivamo kraljicom Afro-groovea,briše sve granice žanrova spajajući tradicionalne ritmove, rock, jazz, blues, afrobeat i funk. “Sve je moguće, nema granica” – kaže ona pozdravljajući kroz glazbu one koji su joj pokazali put, poput Manu Dibanga i Fele Kuti.

S bendom s kojim trenutno nastupa, intrpretira glazbu koja na suvremen i svjež način spaja groove orkestar sa srcem i dušom Afrike, posebno sa Djiboi  (stanovnici njezinog rodnog kraja), stvarajući suvremenu vezu sa zapadnom kulturom.

Svojom scenskom pojavnošću i nevjerojatnom tehnikom muziciranja, postala je jedna od vodećih žena ove inovativne afro-europske glazbe koja je cijenjena u cijelom svijetu.

“Afro Groove Queen” Manou Gallo vraća se 2021. s novim i vrlo osobnim albumom pod nazivom ALISO koji će zadarska publika imati priliku poslušati na koncertu. Ovaj album posvetila je umjetnicima koji su je inspirirali: Fela Kuti, Manu Dibango, Franco, Ernesto Djé Djé, Marcellin Yacé.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...