NIKAD DOSTA GRADILIŠTA Kreću radovi na rekonstrukciji Ulice admirala Jakova Šubića od Cezana

Kako gradilišta nikad dosta, i da nam ne bi slučajno nedostajala, iz Grada Zadra najavili su početak redova na rekonstrukciji Ulice admirala Jakova Šubića od Cezana.

– Koliko god bilo nepopularno, gradnja komunalne infrastrukture u Zadru je nužna. Znamo što nam donose i odnose radovi na aglomeraciji, ali bez sustava odvodnje i uređenih prometnica se ne može. Na redu je Ulica admirala Jakova Šubića od Cezana. Prometnica koja skorom rekonstrukcijom postaje novi uređeni i sigurni prometni koridor sa svom potrebnom infrastrukturom, najavio je to gradonačelnik Branko Dukić.

Ugovor o građenju potpisan je prije nekoliko dana, tvrtka Strabag je izvođač, a gotovo milijun eura je cijena ugovorenih radova. Spomenuta rekonstrukcija ide od Splitske ulice pa sve do spoja na Ulicu Nikole Tesle s rotorom na Kožinskom prilazu jer te se četiri prometnice nepravilnog oblika stapaju u jedno raskrižje. Ova dionica će završiti malo poslije crkve sv. Josipa, napomenuo je zamjenik pročelnika UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, Matko Segarić.

– Čekamo da se završi asfaltiranje Ulice Kožinski prilaz da bi u okviru koncepta Aglomeracije Ludwig Pfeiffer krenuo u izgradnju te dionice Ulice admirala Šubića Cezana, a onda bi mi kao Grad uveli Strabag u posao za završetak te dionice, pojasnio je Segarić te najavio da bi radovi, ako sve bude po planu, trajali godinu dana.

U otkupu je križanje ulica Nikole Tesle, Šubića Cezana i Jurja Dobrile, a rotorom bi se zamijenila trafostanica na Putu Plovanije. Ovo je dio transverzale koja će od križanja Splitske ulice s Ulicom Borka Šarlije Kese preko Cezanove ići sve do Žmirića.

Nadalje, radovi iznad belafuškog groblja su ugovoreni, dok Hrvatske ceste trebaju izabrati izvođača radova na raskrižju Žmirići.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...