Nakon tri godine pauze, danas se na zadarsku rivu vraća najmasovniji skok – dm Millennium jump! Zabavni program počinje od 13 sati, prvi skok u 14:20

Nakon pune tri godine pauze, danas se u našem gradu ponovno održava dm Millennium jump.

Ovogodišnje, 14. izdanje upriličit će nešto više od 3.000 skakača, s obzirom da je uslijed radova riva duža 15 metara, pa će samim time biti i 80-100 skakača više.

Autor cijele ove priče, idejni začetnik i pokretač millennium jumpa, Neven Stojaković iz Udruge Propela na nedavnoj konferenciji za medije u Udruženju obrtnika, izrazio je zadovoljstvo ponovnom realizacijom ovog događaja te se prisjetio samih početaka.

– Veselimo se što ćemo nakon tri godine ponovno raditi dm millennium jump i mislimo kako je to stvarno nešto najpozitivnije što se može dogoditi u Zadru tijekom ljeta i to ne samo u Zadru nego i puno šire jer znate i sami da ovakav događaj ne postoji nigdje na svijetu. Mi, koji smo tu doma, nekako smo navikli na to i to nam postaje nešto uobičajeno, ali vjerujte svi oni koji to dožive prvi put, svi turisti, svi gosti, oni se osjećaju kao mi onog prvog dana, znači “naježeni” od prvog do zadnjeg trenutka. Tako da ovo radimo i zbog neke turističke razglednice grada, zbog dobre zabave, a ponajviše zbog pomoći koju svesrdno godinama pružamo Latici i djeci s poteškoćama u razvoju. Kao što dobro znate, onog dana kad smo počeli suradnju s njima, praktički smo izmislili školu koja tada nije postojala. Prve su se škole događale na bazenu hotela Pinija, nakon toga smo dobili bazen i naravno da imamo partnera koji je socijalno osjetljiv i uspio je prepoznati taj motiv kao nešto što je zadržao među svojim rijetkim kampanjama, kazao je.

Međutim, radovi na rivi još uvijek nisu gotovi, ali to je nešto što ne bi trebalo utjecati na održavanje ove manifestacije, kako je komentirao i sam Stojaković:

– Radovi na rivi su u završnom tijeku i to će biti prilično knap, ali će biti. Jedan dio rive će ostati ograđen s nekakvim strojevima i nekakvim kontejnerima koji ne mogu napustiti prostor s obzirom da je rok za završetak radova kraj osmog mjeseca. Ali Lučka uprava Zadar i izvođač svesrdno se trude svo ovo vrijeme da ispoštuju neke dogovore koje smo postigli još u 3. i 4. mjesecu.

Regionalni menadžer dm-a kao pokrovitelja ove manifestacije Marijan Doutlik izrazio je zadovoljstvo što će ovakav događaj i ove godine okupiti ljude koji će skakati s ciljem pružanja podrške radu škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg vrtića Latica te se zahvalio i Udruzi Propela u ime cijele zajednice što je od samih početaka milenijski skok gradila s ciljem pomaganja zajednici. Doutlik je istaknuo i važnost besplatnih dermatoloških pregleda koje ovakav događaj omogućuje, a sve u sklopu DM-ove inicijative “Zaštiti se, uživaj na suncu”.

– Kao i svake godine, dakle, ono što vam mi jamčimo je dobra i sigurna zabava pod suncem, ono što smo već spomenuli, dakle našu dm inicijativu “Zaštiti se, uživaj na suncu”, u sklopu koje organiziramo besplatne dermatološke preglede diljem Hrvatske. Ono što bi htjeli napomenuti je da je dosada na zadarskoj rivi pristupilo pregledima više od 5.500 osoba pa bi tako i sada iskoristili priliku da pozovemo sve skakače i skakačice da izdvoje malo vremena, obave besplatni pregled i učine nešto za svoje zdravlje. Tim je od šest dermatologa, pod vodstvom akademkinje dr. Mirne Šitum, naglasio je Doutlik.

Ravnateljica DV Latica, Anita Rudić istaknula je važnost održavanja ovakvog događanja u vidu osiguravanja toliko bitne potpore:

– Dječjem vrtiću Latica ova potpora punih je 14 godina pružila mogućnost da organizira programe iznad standarda, odnosno našu malu školu plivanja. Dosada u ovih 14 godina kroz našu malu školu plivanja prošlo je 357 djece s teškoćama u razvoju. Sam početak je bio negdje 2000. godine na plaži Kolovare s trenerom Josipom Vlahovićem, 2004. je bio prvi odlazak na bazen u hotel Pinija s trenerom Marijanom Čulinom i od 2009., otkad imamo naš bazen na Višnjiku, počinje suradnja s PK Zadar koja, evo, traje i danas.

Kako je najavljeno, skakat će se četiri skoka, uz posebne točke s gumenjacima i helikopterima, te naravno uz dobre zvukove DJ-a, ali i gastronomski segment kao sastavni dio programa.

Današnji program

13.00 – ulazak na rivu

13.00 – DJ

14.15 – voditelj uvod + LATICA

14.20 – SKOK 1/zajednički skok na noge u dm majicama

14.40 Antonio Bujačić/Ruka u ruci/doveslava do mula/kratki razgovor s voditeljem

14.55 – PARADA BRODOVA I GUMENJAKA UZ BAKLJADU

15.00 – SKOK 2/dvostruki domino u dm majicama/nagrade za par na spoju

15.10 – KONGE SHOW/HRVOJE ČIRJAK + 1/pozornica

15.20 – grupna fotografija na mulu

15.30 – IGRA SA VELIKIM BALONIMA (100 cm) u dm bojama, animacija, voditelj + dj

15.40 – grupna fotografija u moru, mahanje majcama, zaron-noga van

(16.00 do 17.00 – slobodno vrijeme za ručak, pregled i sl.)

17.00 – SKOK 3/dm sa loptama u dm majicama/helikopter

17.20 – slaganje natpisa tijelima, TOGETHER AGAIN !

17. 20 – ODLAZAK NA MUL, zadnji ples i skakanje u more

18.00 – kraj programa

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...