MO Poluotok poziva u ponedjeljak na kupanje na rivi, samo je pitanje gdje će se kupati?

Radovi na uređenju zadarske rive još uvijek traju, a kako navode iz Lučke uprave Zadar, uskoro bi trebali biti gotovi jer je postavljena i lanterna na mulu.

No, bez obzira što uređenje nije gotovo, Mjesni odbor Poluotok poziva građane koji se na rivi i inače kupaju, da se pridruže neformalnoj inicijativi kupanja na rivi u ponedjeljak od 17 sati, želeći na taj način simbolično pokazati neslaganje s takvim modelom uređenja rive.

“Upravo iz ovog razloga smo se i bunili protiv ovakvog modela uređenja rive. Umjesto prepoznavanja navika građana, potencijala prostora i brendiranja zadarske rive kao možda i jedine pogodne za kupanje u većim mediteranskim gradovima, mi smo postali jedini mediteranski grad koji izgleda više ni nema svoju rivu.

Je li moguće da je gradska vlast u tolikom raskoraku s navikama građana Zadra?! Izgleda da je moguće jer su i na ovom primjeru još jednom pokazali da su im interesi i navike građana nepoznati i nebitni.

Kako će to izgledati u praksi saznati ćemo čim se završe radovi na mulu, a možda već i u ponedjeljak kad ćemo se zajedno s građanima, kao i svakog ljetnog popodneva cijeli život, uputiti na popodnevno kupanje na rivi.

Pozivamo i ostale koji se na rivi kupaju cijeli život da se u ponedjeljak od 17 sati pridruže ovoj neformalnoj inicijativi građana koja će trajati cijelo ljeto, svakog ljeta dok nas bude”, navodi se u pozivu kojeg potpisuje predsjednik MO-a Frane Brajković, objavljenog na Facebook stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...