MDF u Šibeniku, Opera za bebe, program tradicijske kulture i šahovski prvak koji je oduševio i Kasparova

63. Međunarodni dječji festival obojao je Šibenik najljepšim bojama i zvukovima posljednja gotovo dva tjedna poznatija  i kao peto godišnje doba.

Čarolija neće još dugo potrajati, ali i dalje nudi pregršt zabavnog  programa do subote, 8. srpnja, kada će festivalska zastava što se od 24. lipnja vijori nad ljetnom pozornicom biti spuštena na godinu dana. No danas – zabava i učenje kroz zabavu još traju.

Tako je četvrtak 6. srpnja u Šibeniku u znaku beba zahvaljujući Hrvatskom društvu skladatelja i Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu koji su pripremili „Operu za bebe“ – djelo koje oduševljava od ranog jutra roditelje i djecu u Krešimirovom gradu.

Zašto, provjerit će popodne u dva termina oni koji to jutros nisu stigli.

– Možda se upravo jutros počela rađati ljubav prema umjetnosti, kazalištu, festivalu među djecom koja su u šibenskom kazalištu pratila Operu i to je naš zadatak – kroz dva tjedna ojačati ljubav prema igri, učenju, stjecanju novi znanja, ali i poznanstava, probuditi ono nešto umjetničko u nekom novom Arsenu ili Vici, Vesni ili Goranu, poručili su iz Ureda MDF-a uz podršku JU NP Krka.

Program ulica i trgova ide dalje, na Poljani u srcu Šibenika, tik pred festivalskim vratima posjetitelji grada i domaći uživat će u programu tradicijske kulture u izvođenju KUD Koledišće. Uskoro će i platno na Gorici utihnuti, ali ne prije nego li odgledamo sve planirane hitove po izboru Pula Film Festivala.

– Dođite, čekamo vas na Festivalu. Mi i Jasen Boko na sajm dječje knjige Librić u Perivoju, podsjećaju festivalci.

Ugostio je 63. MDF puno poznatih lica, i činit će to do kraja Festivala pa će tako sutra ujutro s početkom u 9.30 sati na mjestu održavanja radionice „Djeca uče igrati šah“ ‘simultanku’ odigrati 10-godišnji državni prvak u šahu, Ivano Močić koji je ovih dana u Zagrebu oduševio i velikane šaha poput Garija Kasparova i Magnusa Carslena.

Program 63. MDF-a pratite i na www.mdf-sibenik.com

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...