Marin Vučković i Tin Jukić-Peladić novi igrači HNK Zadar

Pobjedom protiv gostujućeg GOŠK Kaštela na izdisaju nedavno okončane proljetne polusezone Zadrani su osigurali drugo mjesto i izborili kvalifikacijske utakmice za Drugu SuperSport nogometnu ligu, no ta je utakmica počela dramom.

Zakuhao ju je u 12. minuti prekrasnim pogotkom Tin Jukić-Peladić, nakon brze akcije i preciznog duplog pasa sa suigračem Antom Zokom. Upravo je hitri i spretni veznjak iz kaštelanskog GOŠK-a novi igrač HNK Zadar, odnosno treći koji je uoči nove sezone stavio svoj potpis na vjernost zadarskom plavo-bijelom dresu.

– Dolazim u Zadar prije nego što počnu pripreme. Veselim se novoj nogometnoj sredini i gradu kojega sam, ako izuzmem utakmice, posjetio samo jednom na ekskurziji, kaže Splićanin koji će ubrzo napuniti 21. godinu, a rođendan će proslaviti na Stanovima.

Jukić-Peladić zabio je pet puta protekle sezone u dresu Crvenih iz Kaštel Gomilice, jednom poput Blaža Bake Sliškovića izravno iz kuta, dok se na utakmici protiv Neretvanca golgeterski „obračunao“ s Marinom Vučkovićem, također novim igračem Zadra. Vučković je tada bio ubojita neretvanska Plava makinja, a Jukić-Peladić kaštelanski deus ex machina.

– Sjećam se utakmice, Vučković je zabio s glavom, ja sam izjednačio na samom kraju utakmice, prisjetio se mladi veznjak. Jukić-Peladić igra na svim pozicijama u sredini; od defenzivnog i centralnog do ofenzivnog veznog, ili od šestice do desetke. Tako je bilo u splitskom Hajduku, županijskom ligašu Adriaticu iz Splita, prvoligašu iz Dugopolja te lani na SC Jure Bakotić u Kaštel Gomilici.

– U GOŠKU-u mi je bilo odlično. Momčad je bila odlična, atmosfera u svlačionici onakva kakva treba biti, a poklopili su nam se i rezultati. Ostali smo trećeligaši, što je bio cilj. U Zadru ipak očekujem više, želim plasman u viši rang natjecanja, poručuje novi zadarski box-to-box veznjak.

Nakon povratnika i prvog pojačanja za novu sezonu Ante Vukadinovića, devetnaestogodišnji Marin Vučković novi je igrač HNK Zadar. Mladi napadač iz Metkovića koji još može igrati na desnoj i lijevoj strani kao krilni napadač, ili kao druga špica, lanjsku je sezonu nosio dres opuzenskog Neretvanca.

Vučković je prošao školu nogometa zagrebačke Lokomotive, dok je godinu dana prije Neretvanca odigrao sezonu za juniore novog prvoligaša Rudeša. ONK Metković, Neretva, Lokomotiva, Rudeš i Neretvanac, njegovi su dosadašnji klubovi, a Stanovi prava prilika za pokazivanje talenta.

U dresu Neretvanca predstavio se upravo na Stanovima.

– Sjećam se te premijere, izgubili smo 1:5. Nije baš bilo sjajno, no jesensku sezonu u Neretvancu odigrao sam odlično, kaže Vučković.

Sa šest postignutih zgoditaka novi je napadač Zadra skrenuo pozornost na sebe, pa je nakon jesenske polusezone došao poziv Jadrana Luka Ploče i drugih klubova. No Vučković je ostao na Podvornici i odigrao sezonu do kraja.

– Bilo je ponekad toplo-hladno, ali sam pruženim igrama i cijelom sezonom zadovoljan, dodaje mladi napadač. Devetku iz Opuzena sada će zamijeniti nekim od brojeva na zadarskom dresu, ušće rijeke Neretve zamijenit će Zadarskim kanalom, a most preko Male Neretve šetnjom preko gradskog mosta u Jazinama. Kada su u pitanju golovi, navike ne treba mijenjati.

– Nadam se, no svakako očekujem plasman u viši rang i jednog dana povratak Zadra među prvoligaše, raduje se Vučković skorim nastupima u zadarskom plavo-bijelom dresu i upoznavanju nove životne sredine.

– Bio sam u Zadru s obitelji i šetao gradom, solidno ga poznajem, no sigurno je da ću ga imati priliku još bolje upoznati, dodaje Vučković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...