HITCHCOCK NIGHTS Natječaj za najbolju fotografiju na temu njegovih filmova traje do 31. srpnja

Tjedan posvećen jednom od najznačajnijih redatelja u povijesti filma Alfedu Hitchcocku trajat će od 7. do 13. kolovoza uz završetak točno na njegov 124. rođendan!

Njegovoj proslavi rođendana 13. kolovoza uz kultni film “Vrtoglavica” prethodit će dvije izložbe – izložba fotografija na temu motiva iz Hitchcockovih filmova te izložba rekreacija Hitchcockovih filmskih plakata pod autorskom palicom učenika srednjih škola.

Filmskih projekcija ima još i to u petak 11. kolovoza kad gledamo “Ptice” te u subotu 12. kolovoza kada uživamo u krimi-komediji “Nepoznati iz Nord Expressa”.

Do 31. srpnja traje fotografski natječaj za najbolju fotografiju inspiriranu temama i motivima iz filmova Alfreda Hitchcocka.

Autori se mogu prijaviti na natječaj s maksimalno sedam prijavljenih fotografija (singl ili u seriji).

Sve zaprimljene fotografije anonimno će pregledati i ocijeniti žiri u sastavu:

Nevena Štokić, viša kustosica, Narodni muzej Zadar
Koraljka Alavanja, kustosica, Narodni muzej Zadar
Anamarija Ivković, ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole Zadar
Mario Županović, umjetnički savjetnik Kino Zone

Autori šalju do sedam fotografija u jpeg formatu maksimalne veličine 7MB i minimalne veličine od 1500p po dužoj strani.

Zabranjena je upotreba AI tehnologije stoga će odabrani autori naknadno morati priložiti RAW file odabrane fotografije, navode iz Kino Zone.

15 najbolje ocijenjenih fotografija bit će izloženo na izložbi u Kneževoj palači, Narodnog muzeja u Zadru od 7. do 13.8.2023. Najbolje ocijenjena fotografija bit će nagrađena nagradom Hitchcock Nights Grand Prix i novčanom nagradom u iznosu od 300 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...