FOTO Vrgada dobila interpretacijske – info ploče o vrgadinskim znamenitostima

Jučer, 18.7.2023,.Vrgada je napokon dobila ploče putem kojih će se svi posjetitelji otoka moći upoznati s njezinom bogatom, drevnom i jedinstvenom kulturnom baštinom.

Kako je obljavljeno na Facebook stranici Skuti materini Vrgada, ploče na hrvatskom i engleskom jeziku na interpretacijski način pričaju o kulturnoj baštini Vrgade (upoznavaju vas s nematerijalnom kulturnom baštinom – tradicijom, običajima, pričama, legendama… kao i materijalnom baštinom – kulturno-povijesnim spomenicima: crkvama, palačama, utvrdama…).

VAŽNO – na pločama se nalazi i pripadajuću QR code koji vam, nakon skeniranja mobitelom, otvara galeriju fotografija koje upotpunjuju sadržaj i doživljaj onoga o čemu vam govori svaka pojedina ploča.

GDJE SE NALAZE:

1. Prekoputa trgovine – 1 ploča
2. Kod konobe Burcuga (na kantunu)- 3 ploče
3. Na glavnom trgu ,,Ulica” (Trg hrv.viteza E. Banova) – 3 ploče
4. Kod župne crkve, na brdu Sudujam – 3 ploče
5. Kod stare škole – rodne kuće Blaža Jurišića – 1 ploča
6. Na zidu mjesnog groblja (o crkvi sv. Andrije) – 1 ploča

– Zahvaljujemo TZO Pakoštane, osobito direktorici gđi. Danijeli Vulin, na potpori i podršci u ostvarenju ovog projekta. Također zahvaljujemo se cijelom timu vrijednih ljudi koji su mjesecima neumorno radili na ovome, od početne ideje preko pisanja i grafičkog oblikovanja do izrade, prijevoza i današnjeg montiranja ploča po Vrgadi. Iako Vrgada ima još nebrojeno stvari koje hitno mora ostvariti i koje joj Općina Pakoštane mora HITNO i NEIZOSTAVNO osigurati, kako bi život njenih mještana bio bolji i dostojniji, sretni smo što od danas Vrgada više nikome neće biti ,,kulturna nepoznanica” i samo jedan maleni otok sa lijepim plažama, poručuju se u objavi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...