Bacate stari kruh? Možda ne bi trebali, a mi vam donosimo izvrstan recept kako ga iskoristiti
Puding od kruha tradicionalno je englesko jelo koje je odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog kruha koji je šteta bacati.
Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tijek pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov a može se jesti dok je još topli.
Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi – posebno djeca, piše Večernji.
Sastojci
Stari kruh ili tost, cijeli
250 ml mlijeka
50 g šećera
2 jaja
Vanilin šećer
Cimet
Limunova korica
Grožđice
Komadići bijele ili crne čokolade po želji
Priprema
Upalite pećnicu na 170 °C.
Kruh natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem – super je ako koristite onaj s aromom vanilije.
U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer, limunovu koricu. Dodajte mlijeko i opet promiješajte. Na kraju dodajte grožđice.
Prelijte smjesu preko kruha i dodajte komadiće čokolade na vrh. Pecite 20-35 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od vanilije sa strane.