Vučetić: “Plenković će i nakon plinske afere ojačati, ‘banda prokleta’ nisu oni na vlasti, nego mi koji smo ih izabrali!”

HEP i Vladu trese velika afera s bagatelnim cijenama plina, a kako se procjenjuje, šteta premašuje najmanje deset milijuna eura.

Sada je napokon otkrivena i jedna od ključnih informacija – tko je od državnog HEP-a kupovao plin po drastično nižim cijenama od tržišnih. Riječ je o Prvom plinarskom društvu (PPD-u), tvrtki u vlasništvu Pavla Vujnovca.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Marko Vučetić za Tris kaže kako će Plenković i nakon ove plinske afere samo ojačati, jer “banda prokleta” nisu oni na vlasti, “banda prokleta” smo mi, oni koji su ih izabrali!

– Hrvati su, zapravo, poslušni svakoj vlasti, bitno je da ih ta vlast ponižava. Oni će nesumnjivo uvijek izabirati one koji će nad njima uspostaviti diktat režimske volje, mišljenja je.

Afera će se, napominje, brzo zaboraviti.

– Što ćemo to zaboraviti ovaj tjedan? Aferu s preprodajom plina? Naravno da hoćemo. Neka nas netko pita za dva tjedna o ovoj aferi, nema šanse da se toga sjetimo.  Ovo je naša afera, mi smo je stvorili, mi je branimo, mi joj se, ali samo u metodičkom smislu, kao nešto čudimo kako bismo stvorili privid da ovaj prostor nastanjuje bića s moralnim osjećajem, dodaje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...