Trener Dragan Blatnjak: “Mi vjerujemo, kako je Karlovac dobio na Stanovima, možemo i mi pobijediti u Karlovcu”

Nedjeljna nogometna fešta s prekrasno dotjeranog travnjaka i popunjenih tribina stadiona na Stanova preselit će se u subotu na karlovački stadion Branko Čavlović Čavlek. Zadar i Karlovac 1919 odigrat će uzvratnu utakmicu za popunu SuperSport Druge nogometne lige, a Karlovčani iz Zadra nose pobjedu i gol prednosti (1:2).

Bivši suigrač zadarske osmice Igora Banovića, Karlovčanin Goran Paracki i ukrajinski napadač u karlovačkom dresu Ivan Matyazh, donijeli su najuvjerljivijim trećeligaškim šampionima lijepu prednost pred uzvrat, no prva je utakmica također pokazala kako je riječ o izjednačenim suparnicima. Karlovac 1919 je bio nešto konkretniji, a Zadar je od remija i eventualnog preokreta zaustavila prečka koju je dvadesetak minuta prije kraja pogodio Luka Viduka. Zadar nije preživio prvi susret, ali na Stanovima ne gube nadu.

– Momci su dobro raspoloženi, svi smo svjesni kako još ništa nije gotovo. Imat ćemo teških 90 minuta u Karlovcu, ali do svih lijepih stvari u životu, dolazi se na teži način, prenosi dobru atmosferu s posljednjih treninga na Stanovima zadarski head coach Dragan Blatnjak.

Trener Blatnjak i njegov pomoćnik Vedran Ješe analizirali su Karlovčane uoči prve kvalifikacijske utakmice, a dojam su upotpunili nakon zadarskih 1:2. Visoki, organizirani, iskusni, brzi i konkretni – riječi su koje najkraće opisuju mogućnosti Karlovca 1919. Tako centralni branič Karlovca 1919 Gordan Bunoza spada u kategoriju visokih i iskusnih. Sa svojih 198 centimetara visine i zavidnom pokretljivošću, ovaj se nekadašnji U-21 bosansko-hercegovački reprezentativac te igrač talijanske Pescare, poljske Wisle i južnokorejskog Incheon Uniteda, zalijepio za Karla Torbarinu poput čička za pasji rep. A kada Bunoza nije uspio ispratiti Torbarinu u situaciji na samom kraju utakmice, vratar Faruk Dalipagić luđački smiono je podmetnuo glavu pod nogu zadarskog napadača i tako spasio svoju mrežu. Da je netko u blizini imao gusle, opjevao bi ovaj Dalipagićev trenutak.

– Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu dosad ako želimo ostvariti uspjeh protiv momčadi kakva je Karlovac, a u nekim trenucima mora te malo i poslužiti sreća. No, mi vjerujemo. Imamo kvalitetu, a prva je utakmica pokazala kako nema favorita. Kako su oni dobili na Stanovima, možemo i mi pobijediti u Karlovcu, ponavlja trener Blatnjak riječi koji svakodnevno upućuje svojim igračima.

– Rekao sam igračima na sastanku da postoje samo dvije stvari koje u subotu u Karlovcu možemo napraviti: odustati ili se boriti. Ja nikad nisam odustao, a vjerujem kako nema igrača u momčadi koji razmišlja suprotno. Dobro su reagirali, dodaje prvi čovjek struke u HNK Zadar. Na Stanovima su, nije tajna, računali kako će nakon prve utakmice imati minimalnu prednost ili barem remi, kako bi put do grada parkova i rijeka bio udobniji. No tih 238 kilometara udaljenosti od Zadra do Karlovca bit će u subotu poput ceste duge godinu dana. Povratak bi zato mogao trajati puno kraće.

– Nije gotovo, poručuje Blatnjak referirajući se na kvalifikacije od prije dvije godine kada je Zadar izgubio na Stanovima 1:3 od kaštelanskog GOŠK-a, a onda su otpisani plavo-bijeli u 90. minuti u Kaštelima imali senzacionalnih 0:4. Završilo je 2:4, taman za zadarski trijumf. Dvije godine kasnije Zadar će pokušati ponoviti priču.

– Vjerujem da smo spremni, motivirani i da svatko od nas ima neki unutarnji inspirativni moment. Sve to žele i mogu Karlovčani, bit će to utakmica u kojoj će biti junak na junaka, zaključuje priču trener Blatnjak. S druge strane, dio karlovačke priče otvorio je nakon prve utakmice gostujući trener Igor Pamić, ponudivši Zadranima mrvicu izazova.

– Vidjet ćemo kako će se Zadar s nama nositi u Karlovcu. Zadrani ipak moraju dobiti dva razlike, a to nam još nitko nije napravio u Karlovcu, kazao je karlovački trener. No, ako je gostujuća Sava Strmec neočekivano u 27. kolu trećeligaškog Centra dobila u Karlovcu 0:1 pogotkom Filipa Kostanjskog, nema razloga da Torbarina, Goran Zakarić ili Ivan Čurjurić ne ponove slično. Uzvratna kvalifikacijska utakmica za popunu SuperSport Druge nogometne lige igra se u subotu 17. lipnja u Karlovcu (20 sati) na stadionu Branko Čavlović-Čavlek. Prijenos utakmice je na MaxSportu 1.

Rekordni Karlovac 1919

Karlovac 1919 u ovosezonskom ligaškom nadmetanju odigrao je 17 domaćih utakmica sa sjajnim učinkom; pobijedio je 14 puta uz 2 remija i jednim porazom. Primio je svega 3 zgoditka, oborivši pritom puno rekorda. Karlovčani 805 minuta na svom stadionu nisu primili pogodak, imali su 8 uzastopnih utakmica bez primljenog gola, a sezonu su zaključili s 3 domaće pobjede uz gol razliku 7:0. Ukupno su vezali 13 utakmica bez poraza na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...