Ovog vikenda u Kalima treće izdanje Blue Fish Festivala, kuhat će David Skoko, Josip Vrsaljko, Tomislav Karamarko i Saša Began
Treće izdanje Blue Fish Festivala u Kalima održat će se u Kalima punta Artine, od 23. – 24. 6. 2023. od 17.30 sati.
Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.
Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Jedan dan gostovat će i kuhar Saša Began iz zadarske Foše. Oni će pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Za dva kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od šest jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.
Ponovno će biti sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna, te koktel kutak.
Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a bit će i dva koncerta, na otvorenju prvog dana u petak pjeva Marko Pecotić i Silvia Dvornik, a drugi dan koncert će održati mladi Adi Šoše iz susjedne BiH.
Zaintereseranima dostupne su trajektne i brodske linija Zadar-Preko. Do poprišta događanja samo pola sata pješke od trajektne luke ili s taxi boatom, napominju organizatori.