Obnavlja se Kapetanski, iz Mjesnog odbora kažu: “Nisu razmišljali da Preradović i Pomorska nemaju adekvatne sportske dvorane”

Atraktivan prostor parka Kapetanski više neće biti još jedno mračno, zapostavljeno i usamljeno mjesto u srcu grada.

Unatoč ogromnom potencijalu, za sportska i glazbena događanja, popodnevnu šetnju, rekreaciju, druženje predugo je vremena stajalo na margini interesa lokalne vlasti.

Koncem svibnja napokon je počelo uređenje postojećeg igrališta s tribinom.

Iako sretni zbog revitalizacije prostora, iz Mjesnog odbora Poluotok imaju primjedbu na sporost i neinovativnost odgovornih.

Teško je biti zadovoljan ako se projekt realizira godinu i pol dana kasnije. Žao mi je što Grad i Županija ne prepoznaju da obližnje škole trebaju prostor za dodatne aktivnosti. Preradović i Pomorska škola nemaju dvorane koje su adekvatne. Žao nam je što u statu to nije bilo rješenje onih koji u gradskoj vlasti promišljaju što i kako treba napraviti, kaže nam Frane Brajković, predsjednik Frane Brajković.

U proljeće prošle godine na javnoj tribini u sklopu projekta KVARTipo od 25 pristiglih prijedloga stanovnici područja Mjesnog odbora Poluotok odabrali su realizaciju uređenja parka Kapetanski s maksimalnim predviđenim iznosom od 240 tisuća kuna.

U tim sredstvima su uračunata izmjena terena, postavljanje novih koševa, uređenje tribina i onih malih pristupnih puteva, nešto rasvjetnih tijela i izvlačenje pipe za vodu jer infrastruktura postoji. Od početka govorimo da Kapetanski treba gledati u kontekstu s Domom hrvatske mladeži. Ako hoćemo zabavu na Poluotoku, pogotovo alternativnu, live svirke, taj prostor je svojom arhitekturom namijenjen upravo za to. Dakle, sportske aktivnosti i možda nekakva čitaonica na otvorenom na Kapetanskom, a svirke i događanja u Citadeli. Onda bi imali jednu dobru cjelinu koja bi grad učinila interesantnijim, kako za mlade, studente, tako i za posjetitelje, dodaje Brajković.

Misao vodilja Poluotočana bila je da javna dobra u društvenom vlasništvu to i ostanu.

Nisu željeli dozvoliti da još jedan prostor od javnog interesa dođe na ‘bubanj’ i bude prepušten privatnim investitorima.

Tu su bile razne priče i pričice da svi nešto ‘bacaju oko’ na prostor, kao i na sve na Poluotoku. I s te strane nam je bilo važno da odmah ‘napadnemo’ Kapetanski, objašnjava Brajković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...