Načelnik Preka, Jure Brižić nakon najave drugog brodara na liniji Zadar – Preko: “Za čiji je interes Paula Vidović izmanipulirala Općinu Preko i Grad Zadar?”

Ne stišavaju se reakcije na najavu da na drugu najprometniju trajektnu liniju na Jadranu, Zadar – Preko, stiže još jedan brodar.

Kao što je ranije pisao portal Naši Školji, prema rješenju koje je 31. svibnja izdala Agencija za obalni linijski pomorski promet u Splitu, a potpisala ga ravnateljica Paula Vidović, liniju bi uskoro trebalo preuzeti talijanski brodar Caronte & Tourist Isole Minori S.p.A., registriran u Messini na Siciliji, brodom starim čak 44 godine.

U, najblaže rečeno, začuđujućoj priči, još je nevjerojatniji podatak da su Talijani rješenje dobili bez provedenog natječaja!

U Općini Preko navode kako je prilikom traženja suglasnosti od strane agencije načelnik Jure Brižić kontaktirao ravnateljicu agencije Paulu Vidović da se s njom konzultira oko toga na koji će način napisati jasnu i nedvosmislenu odbijenicu s obzirom na to da je prije dogovoreno da općina trenutačno nije spremna za uvođenje još jednog brodara za trajektnu liniju.

– Ravnateljica Vidović dala nam je savjet da se izjasnimo i objasnimo da jesmo za povećanje broja linija i da je to svakako dobro za otočane, ali da zbog starosti ponuđenog broda odbijamo dati suglasnost jer bi nas to vratilo desetak godina unatrag, kaže Brižić.

Slijedom toga Općina Preko i Grad Zadar napisali su potpuno istu izjavu budući da se oko svih pitanja vezanih uz brodske i trajektne linije s otokom Ugljanom uvijek konzultiraju pa je tako bilo i ovoga puta.

– Naravno, Paula Vidović u svome rješenju naše izjave, odnosno ne davanje suglasnosti, nije uzela u obzir nego se pozvala na jednu presudu Upravnog suda u Splitu koja se uopće se ne odnosi na dio koji mi navodimo, a to je starost broda, već na promet i organizaciju u luci, objašnjava Brižić i ističe kako smatraju da je Agencija za obalni linijski pomorski promet donijela protuzakonito rješenje, i to u interesu talijanskoga brodara Caronte & Tourist Isole Minori S.p.A.

Na taj način, smatraju, protupravno je omogućila dodatne linije na relaciji Zadar – Preko.

– Pitanje koje nam se nedvojbeno nameće jest zašto je Paula Vidović, i za čiji interes, izmanipulirala Općinu Preko i Grad Zadar kad je u konačnici unaprijed znala da naše suglasnosti, odnosno odbijenice neće uzeti u obzir, navodi Brižić.

Nakon svih argumenata i razgovora s ravnateljicom Vidović ona mu je, kaže, poručila da slobodno pokrenu spor pred Upravnim sudom u Splitu i na taj način stave rješenje izvan snage.

– Što na kraju reći osim upitati se za čiji interes sve ovo radi Paula Vidović? Nije nam poznato, ali sigurni smo u to da nije za interes otočana!, zaključuje načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...