HNK Zadar poražen od Karlovca, čeka li ga opet 3.NL-jug?

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za popunu 2.NL (treći rang), NK Karlovac 1919 je na Stanovima pred 2350 gledatelja, od čega 120 gostujućih navijača ‘Gademzi’, pobijedio HNK Zadra s 1-2. Poveo je Zadar u 32. minuti nakon što je prekrasnom dubinskom loptom Ivan Čurjurić proigrao Igora Banovića, koji je s desetak metara lijevom nogom pogodio lijevi donji kut gostujućeg vratara Faruka Dalipagića. Poravnao je Goran Paracki (46.).Tek što je lopta krenula s centra u drugom poluvremenu, povratnu loptu je uputio Ivor Ribar, Paracki s desetak metara sigurno trese mrežu vratara Luke Matasovića. U 60. minuti s desne strane pucao je najbolji gostujući igrač Ribar, odbio je Matasović, natrčao Ukrajinac Ivan Matiazh koji dovodi Karlovac u vodstvo 1-2, bio je to i konačni rezultat susreta.

Spomenimo, kako je Luka Viduka u 71. minuti pogodio vratnicu.

Uzvrat je sljedeće subote, 17. lipnja od 17.30 sati, u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

Od viđenijih osoba iz javnog života primjetili smo predsjednika HNS-a Marijana Kustića, voditelja nstjecanja u HNS-u Nevena Šprajcera, Mario Paleka direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Adela Frank, treneri Ante Čačić, Stanko Mršić i Ivica Datković, Marin Tomasov, Darko Banić iz NSZŽ i mnogi drugi. “Krema” se skupila, ali gdje su bili kada je HNK Zadar igrao u 3.NL-jug i kada je na tribinama bilo tek stotinjak navjernijih gledatelja?

Prigodne poklone prije početka utakmice Igoru Banoviću, koji je odigrao posljednju utakmicu na Stanovima, ali i Danijelu Subašiću koji se već ranije oprostio od aktivnog igranja, uručili su gradonačelnik Zadra Branko Dukić i predsjednica HNK Zadra, Iva Bokanović.

Nakon utakmice trener Zadra Dragan Blatnjak je rekao:

– Rezultat je loš, ali nismo zaslužili izgubiti jer smo bili ravnopravni, u najmanju ruku trebalo je završiti neriješeno. U prvom smo poluvremenu bili bolji, dok nam je u drugom pala koncentracija, to nam se često događalo kroz sezonu. To je kvalitetna momčad Karlovca iskoristila, čestitam im na pobjedi. Nije još ništa gotovo, ovo je tek prva utakmica. Imamo se pravo nadati povoljnom rezultatu u Karlovcu. Navijači su gledali dobru utakmicu i suđenje je bilo korektno, kazao je Blatnjak.

Trener Karlovca, Igor Pamić, bio je sretan nakon slavlja na Stanovima:

– Zadovoljan sam s rezultatom, ali ne i igrom, pogotovo prvo poluvrijeme. Nismo igrali prema naprijed na otvaranju susreta. Znali smo da imamo malo sporiju momčad, ali smo i preiskusni i iskoristili smo greške Zadra. Imamo veliku prednost, ali još ništa nije gotovo. Reći ću vam, dok sam ja trener mi još u Karlovcu nismo izgubili 2-0, i nadam se da će tako biti i za šest dana u uzvratu, zaključio je ‘Div iz Žminja’, Igor Pamić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...