Daniel Radeta o KK Zadar: “Ako Jusup napusti KK Zadar, odgovorni će biti oni koji ne žele sjesti za stol, rješenje nisu krediti!”

Sutra s početkom u 13 sati u Gradu Zadru će se održati sastanak na kojeg su pozvani gradski vijećnici. Na dnevnom redu su tri teme. Prva je KK Zadar, na sastanak će doći predstavnici Nadzornog odbora Kluba koji će predstaviti trenutno financijsko stanje, ali i dva moguća scenarija za budućnost KK Zadra. Raspravljat će se i o upravljanju Centra za mlade, ali i o upravljanju Kneževe i Providurove palače.

Daniel Radeta, SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću, najavio je kako se sutra neće pojaviti na sastanku:

– Uopće me ne zanima tko će se na taj sastanak odazvati. KK Zadar nije samo jedna od tema, tu je i Centar za mlade i dvije palače. Ono što se trenutno događa je situacija s parkiralištem na Voštarnici, gdje Grad Zadar troši vlastiti novac, 200 tisuća kuna na projekt kako bi osigurao parking privatnom investitoru. To je katastrofa! Zbog takve odluke Grada Zadra neću doći na sutrašnji sastanak. Ne mogu komentirati Antu Rubešu koji je najavio kako također neće doći, ali on niti ne nudi nikakva rješenja, govori Radeta i nastavlja:

– Čestitam treneru Danijelu Jusupu i igračima na uspješnoj sezoni. Ali ne mislim ništa dobro o Upravi KK Zadar i o njihovom načinu funkcioniranja. Nadzorni odbora Kluba neće nas uhvatiti na emocije, jer izvlačenje novca iz Grada Zadra ne dolazi u obzir. Ova priča ‘iz kredita u kredit’ nam nikako ne odgovara. Mišljenja sam da je potrebno pronaći drugačija rješenja, te konkretno govori o kakvim se rješenjima radi:

– KK Zadar nije doveo nove sponzore, jedino što znaju je tražiti novac od Grada Zadra! To su novci svih nas, ne samo od onih koji vole košarku, nego i od onih koji je ne vole. S tim novcima se mora raspolagati razumno. Klub je već dobio pet milijuna kuna kroz proračun, i to je to. Uostalom, KK Zadar ima dugove, odnosno, kredite koji dolaze na naplatu. Bilo kakav novac da sada dođe u Klub, će otići na pokrivanje dugova koje je napravio HDZ kroz posljednjih trideset godina. Postoje i druga rješenja za boljitak KK Zadra. Rješenje je pokrivanje predstečajne nagodbe i privatizacija KK Zadra. To oni ne žele, jer ne žele prepustiti Klub privatnom investitoru! Smatram kako bi se to moglo riješiti na vrlo jednostavan način, jer temeljni kapital KK Zadra iznosi 44 milijuna kuna, dok su dugovi manji od tog iznosa. Dug prema ŠC Višnjik je 15 milijuna kuna i bez problema se može pokriti kroz razne cesije. Jednostavno, u Zadru ne postoji politička volja izvršne vlasti da se konačno riješi stanje unutar KK Zadra, te da se Klub prepusti u privatne ruke, jasan je Radeta i odgovora čija će odgovornost biti ukoliko trener Jusup ode iz KK Zadra:

– Nije u pitanju samo odlazak trenera Danijela Jusupa već i najboljeg igrača Luke Božića, ali i ostalih igrača. Ako Jusup ipak napusti KK Zadar, netko će biti odgovoran. To je odgovornost onih koji ne žele sjesti za stol i razgovarati o modelu kojeg mi predlažemo. Ponavljam, taj model je privatizacija! Rješenje nisu krediti.

Radeta se za kraj osvrnuo na Dina Martinovića i Nadzorni odbor Kluba:

– Martinović funkcionira u okvirima ovlasti koje ima. Nadzorni odbor KK Zadra nije napravio apsolutno ništa kako bi pronašao nove sponzore. Neka pokažu što su to napravili po pitanju financija i novih sponzora u Klubu! I ovo ću reći, nisam protiv KK Zadar, onima koji me ‘blate’ preko društvenih mreža poručujem kako to dovoljno govori o njima samima, zaključio je Daniel Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...