Dan OŠ Jurja Barakovića Ražanac; Mia Gruban i Petra Jović proglašene učenicama generacije

U petak, 2. lipnja 2023., svečano je obilježen Dan škole u OŠ Jurja Barakovića, Ražanac. Dan škole posvećen je obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske.

Kako su izvijestili iz škole, dan ranije, 1. lipnja 2023., položeno je  cvijeće za sve drage pokojne koji su dali život za Domovinu. Na Dan škole održana je svečana sjednica, a zatim je uslijedio kulturno-umjetnički program kojemu su prisustvovali učenici, učitelji, roditelji i dragi gosti, predstavnici Općine Ražanac, Zadarske županije, svećenici naših Župa i ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova Zadarske županije.

Tijekom bogatog kulturno-umjetničkog programa predstavljena je land art aktivnost učenika s učiteljem likovne kulture Borisom Cikačem. Predstavljen je i školski projekt u sklopu kojega je tiskana knjiga “Ražanačko blago” (mentori Lidija Rudić, Gita Negro, Dijana Jurjević, Frane Potočnjak) i dokumentarni filmovi “Ribar Frane”, “Večera s oceke” i “Ribar plete mrižu svoju” (mentori Marta Bonato, Irena Miočić, Marija Prović, Ena Bošković, Jasna Kostović i Radojka Jović).

Ravnateljica Vesna Drmić podijelila je pohvalnice, zahvalnice i nagrade najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima. Učenik Jakov Barać sudjelovao je na državnom natjecanju “Sigurno u prometu” (mentorica Ana Čolak), na državnoj razini natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda 2023.“ sudjelovala je učenica Jeanine Matija Coldeboeuf (mentorice Lidija Rudić, Gita Negro, Danijela Petani), na završnoj smotri nacionalnog projekta “Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige” sudjelovala je učenica Mia Jelinić (mentorice Danijela Petani i Lidija Rudić), školska klapa “Škalinice” sudjelovala je na 13. festivalu dječjih klapa (mentorica Ivana Buljat), naši učenici Petra Beretin, Roza Zubčić, Josip Lovrić i Marcela Miletić postigli su rezultate među 10 % najboljih na državnoj razini na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja “Dabar” (mentorice Marina Marić i Snježana Fain), učenica Nika Vranković postigla je rezultat među 10% najboljih na državnoj razini na međunarodnom matematičkom natjecanju “Klokan bez granica” (mentorica Jasna Kostović), a učenica Roza Zubčić pobijedila je na literarnom natječaju međunarodnog karaktera povodom obilježavanja Dana europske baštine 2022. (mentorica Lidija Rudić). Učenici su sudjelovali na raznim županijskim natjecanjima znanja i smotrama.

Učenicama generacije proglašene su  učenice Mia Gruban i Petra Jović  zbog odličnog uspjeha, rada, truda i zalaganja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...