Zadar pobijedio Dinamo , slijedi vječiti derbi, polufinale s Cibonom!

Košarkaši Zadra izborili su polufinale HT Premijer lige, pobjedom protiv Dinama rezultatom 90:65 (20:17, 29:20, 22:15, 19:13) u odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije. Nakon neugodnog poraza u drugoj utakmici Zadar je smogao snage za slavlje te će u polufinalu igrati protiv Cibone. Prva utakmica igra se u nedjelju u Dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 20 sati, uz prijenos na Sportskoj televiziji. Serija se također igra na dvije dobivene utakmice.

Značaj utakmice sputao je na početku i jedne i druge. Zadar je ušao u nju s velikom željom, što se vidjelo i po reakcijama igrača na klupi, ali i s kompleksom promašenih trica koji se nastavio iz prethodnih utakmica. Nešto je poena ušlo iz slobodnih bacanja, a s druge strane u ritam je opet ušao Garafolić, nakon što je iznenađujuće krenuo kao pričuva. Serijom 5:0 Dinamo je izjednačio na 15:15, zbog čega Jusup zove prvi predah. Davis pogađa tricu, prvu nakon tri prekršaja, a Drežnjak iz slobodnih bacanja donosi vodstvo 20:17 na kraju prve četvrtine.

Određenu živost donijela je pojava Bad Blue Boya. Prvoga od njih, koji je došao kako bi provocirao domaće navijače, pritom skidajući donje rublje i gestikulirajući prema njima, zaštitari su brzo udaljili, ali kasnije dolazi skupina od još pedesetak Boysa. Na parketu smo za to vrijeme gledali sve ono što Zadar ne želi vidjeti – utakmicu „koš na koš“ u kojoj Garafolić, ali i drugi igrači Dinama, pokazuju ozbiljnu ambiciju da ugroze Zadar.

U trenucima kada je Dinamo kratkotrajno preuzeo vodstvo izvrsno je odigrao Lakić (9 poena u dvije minute igre), a tricom Žgneca Zadar prvi put dolazi do +10 (39:29). Dobra je vijest bila i buđenje Božića, koji je u nekoliko akcija podsjetio na najbolje dane ove sezone. Na drugoj strani Garafolić i Anzulović nisu mogli držati ritam s početka utakmice pa je rezultat 49:37 bio logičan odraz stanja na terenu.

Ključnu seriju 11:0 Zadar je napravio sredinom treće četvrtine, kada je došao do najvećeg vodstva od +19 (63:44). Četiri minute Dinamo je bio bez pogotka iz igre, što se na kraju pokazalo nenadoknadivim gubitkom. U 34. minuti prednost je prvi put otišla preko 20 razlike (76:54), Zadrani su počeli lepršavije igrati te do kraja održali prednost

Najefikasniji igrač Zadra bio je Lakić s 23 postignuta poena, a najkorisniji još jednom nevjerojatni Božić s 19 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Kod Dinama po 11 poena postigli su Vručinić i Garafolić.

STATISTIKA UTAKMICE

Danijel Jusup, trener Zadra: Primijetio sam zadnje dvije-tri utakmice da nemamo agresivnost koju očekujem da imamo, čak i prvu koju smo dobili nisam bio zadovoljan. Dečki su pogledali snimku utakmice koju smo izgubili, rekli su da nisu mislili da tako izgledaju. Kad ima energije dolazi obrana, agresivnost, dobro smo igrali obranu, tada se može vidjeti razlika u kvaliteti. Dinamo malo pušta, ako se promaši uđe se u nervozu, ali sigurnost u napadu dobili smo defanzivnom kvalitetom.Mislim da je publika bila fantastična

Arijan Lakić: Ušli smo jako od početka, dogovorili smo se da uđemo agresivno, to nam je falilo u Zagrebu. Malo po malo je išao rezultat na našu stranu, ušli smo u ritam, igrali agresivno koliko smo mogli, bilo je grešaka ali čestitam momcima, željeli smo pobjedu i zasluženo idemo dalje.

Vladimir Anzulović, trener Dinama: Zadar je zaslužio proći dalje. Bila je dobra, intenzivna, emocionalna serija, na kraju zasluženo bolji protivnik ide dalje. Čestitam mojim dečkima, završili smo sezoni kako smo htjeli, možda bi bilo pretjerano da razmišljamo o izbacivanju Zadra, ali sama pozicija da smo došli razmišljati o tome je velika stvar. Bila je lijepa atmosfera, naši i Zadrovi navijači, ovo nam može biti poticaj da krenemo jače u novu sezonu. Kao trener koji je lani bio ovdje želim Zadru svu sreću u daljnjem tijeku prvenstva i sigurno je da ću navijati za njega.

Ivan Vučić: Čestitke Zadru na pobjedu. Moramo biti zadovoljni sa sezonom. Nismo zadovoljni sa današnjim porazom, moramo se ugledati na momčadi kao Zadar i težiti na takvoj igri. Hvala trenerima koji su bili uz nas, suigračima, vjerujem da sljedeće sezone možemo biti bolji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...