Za ovu nedjelju donosimo recept za savršene kremšnite, gotove za svega pola sata
Iako mnogi misle da za pripremu kremšnita treba izdvojiti jako puno vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako.
Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu slasticu možete napraviti za samo 30 minuta, a treba vam svega sedam sastojaka, piše Večernji.
Sastojci
200 g šećera
2 pudinga od vanilije
1 lisnato tijesto
6 jaja
4 žlice brašna
1,4 l mlijeka
Šećer u prahu
Priprema
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umiksajte ih sa 150 g šećera, pudingom u prahu, brašnom i 4 dl mlijeka. Zakuhajte u litri kipućeg mlijeka kao puding.
2. Od bjelanjaka i 5 dag šećera istucite čvrsti snijeg i umiješajte ga vrlo lagano u vruću kremu.
3. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite – na obrnutoj strani lima za pečenje – na 180 °C, 10-15 min.
4. Gotovo lisnato tijesto prepolovite i jednu polovicu namažite kremom, a drugu izrežite na kockice i posložite ih po kremi.
Uživajte!