Vrh vodenog vala prošao kroz Karlovac, ide prema Petrinji

Tomislav Novosel iz Glavnog centra za obranu od poplava Hrvatskih voda rekao je za Hrvatski radio kako je tijekom noći najteže bilo u Karlovcu i Kostajnici gdje je na snazi izvanredno stanje za Koranu, Kupu i Unu.

“Vrh vodenog vala bio je oko ponoći za Kupu i Koranu i oko 22, 23 sata za Unu. Kupa je u Karlovcu u 2 sata dosegnula 840 cm, to je treći po veličini vodeni val od 1926. godine. Prvi je bio 1939., samo 20-ak cm viši od ovoga. Una je dosegnula 499 cm u Hrvatskoj Kostajnici, trenutno je u opadanju i opala je za 20-ak cm u odnosu na ponoć i najviši vodeni val. U idućih 24 sata očekujemo da Kupa i Korana u Karlovcu opadnu za oko pola metra”, kaže Novosel.

U Karlovcu su poplavljene brojne prometnice, neka naselja nizvodno od grada su odsječena, velik broj kuća je sigurno u okruženju, dodao je. Kaže i da će visok vodostaj potrajati još 48 sati na području grada Karlovca.

“Vrh vodenog vala na području grada Petrinje možemo očekivati tijekom noći s petka na subotu na razini iz 2014. godine, očekuje se da će biti ugrožen cijeli niz kuća i vikendica od Karlovca do Siska. Vremenske prilike se smiruju danas i sutra, što će pogodovati da se situacija počne smirivati i na terenu”, rekao je Novosel.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...