Vodostaj Otuče i dalje opada; Zrmanja se vratila u korito; Normalizirana vodoopskrba

Na području Gračaca vodostaj rijeke Otuče i dalje lagano opada. Voda se povlači iz kuća većeg dijela grada te se planira dezinfekcija kuća. Na području Žabarica su podijeljeni isušivači. Stožer CZ Gračac i dalje je aktivan.

Na terenu su pripadnici JVP Gračac, JVP Pag, DVD Gračac i DVD Pag, specijalistička postrojba HCK koja dostavlja lijekove i hranu na području Graba i Kokirne te pripadnici HGSS stanice Zadar. Isto tako angažirane su sve snage komunalnih službi Gračaca.

Kao priopćavaju iz Ravnateljstva civilne zaštite RH, na području Obrovca rijeka Zrmanja vratila se u korito što olakšava crpljenje poplavljenih kuća i podruma. Na području Obrovca su pripadnici DVD Obrovac, DVD Jasenice, DVD Žegar, JVP Zadar, djelatnici tvrtke Vodoinstalacija koje su angažirale Hrvatske vode, DIP CZ, Stožer CZ Obrovac i dalje je aktivan.

Veći dio Zadra, Galovac, Zemunik Donji bili su bez opskrbe vodom zbog kvara na vodocrpilištu Dolac kod Muškovaca. Građani su se snabdijevali vodom iz cisterni koje su postavljene po kvartovima.

Dana 17. svibnja u 04:00 sati normalizirana je vodoopskrba koja je bila poremećena zbog izlijevanja rijeke Zrmanje kada je poplavljeno glavno crpilište (crpna stanica Dolac). Vodu je i dalje potrebno prokuhavati.
Zbog vode na kolniku i odrona za sav promet zatvorene su D1 Gračac-Knin, D27 Zaton Obrovački – Karin, priopćavaju iz Ravnateljstva.

Zbog miješanja rijeke Zrmanje s fekalnim i slivnim vodama koje su poplavile stambene i poslovne prostore, Stožer civilne zaštite grada Obrovca uputio je obavijest građanstvu o nužnoj provedbi mjera u cilju sprječavanja nastanka zaraze (dezinficiranje svih poplavljenih prostorija, pokućstvo i tapecirani namještaj koji su poplavljeni preporuča se trajno baciti u priložene kontejnere koji će biti postavljeni po gradu, poplavljene prostore nužno je očistiti sredstvima za dezinfekciju, zidove objekta nužno je dezinficirati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...