U Zadarski azil u posljednjih 15 dana doneseno ili bačeno preko ograde jako puno pasa: “I da hoćemo nemamo gdje pse smještati! Naš kapacitet je 116 pasa”

Zadarski azil na svojoj Facebook stranici ovih dana objavio je dramatičnu situaciju koja im se događa u posljednje vrijeme. Naime, volonterke Azila navode kako im je  tijekom proteklih 15 dana doneseno ili bačeno preko ograde azila jako puno pasa koje ne mogu zbrinuti.

“Prije 3 dana smo primili leglo od 5 ‘štenaca’ u dobi od sedam mjeseci koji su vlasničko leglo, leglo osobe koja je odbila besplatnu kastraciju i sada nam je uvalila pet takoreći divljih i nesocijaliziranih pasa.
Nemam sliku jer im jedva možemo prići. Uzeli smo ih jer su tri kuje u tjeranju i uskoro bi i one imale svoje potomke, koliku brojku njih ne želim ni znati! S tim leglom od pet pasa popunili smo zadnji slobodan boks.
Prekrcali ste nas do maksimuma. I da hoćemo nemamo gdje pse smještati! Naš kapacitet je 116 pasa, tako piše i u Rješenju izdanog od strane Vet.inspekcije. Onog dana kada smo dobili registraciju, nismo dobile nova magična mjesta u azilu, nitko nije izgradio dodatnih 20 boksova, nitko nije platio sve prethodne račune, niti će svi ovi novi psi bit besplatno cijepljeni čipirani kastrirani i liječeni. I nije se stvorila nova radna snaga koja bi nam pomogla i uskočila u brizi oko svih pasa. Zamislite samo koliki je trošak za jednog od svih ovih pasa sa slike. Također, inbox nam je prepun upita da li možemo čuvati vaše pse preko ljeta dok se vi bavite turizmom ili idete na putovanja?!? Ne, ne možemo. Postoje osobe koje se bave tim poslom ali im za čuvanje svog psa platite. Probudite se malo ljudi, nisu 4 žene u azilu svemoguće! Ne možemo spasiti sve pse ove županije, koliko god bi mi htjele i srce nam se kida na sve te dojave i objave, ne možemo…”, navodi se u postu.

Ako želiš pomoći uplatom za nekog od ovih sirotana sa slike, za hranu ili veterinara, evo informacija za uplatu:

HR6223400091111006752
SWIFT (biz) : PBZGHR2X
Paypal: [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...