U Hrvatsku su napokon stigle ove popularne Converse tenisice

Japanska dizajnerica Rei Kawakubo jedna je od najpopularnijih modnih dizajnerica svih vremena. Osim svojih kolekcija Comme des Garçons, godinama je surađivala s brojnim tvrtkama koje proizvode tenisice.

Jedna od najistaknutijih takvih suradnji uključuje njezine različite iteracije rada na modificiranju i oblikovanju tenisica Converse Chuck Taylor sa svojom podetiketom Comme des Garçons PLAY.

Surađuju još od 2009. godine

Kawakubina prva iteracija Converse Chuck Taylorsa pojavila se 2009. godine kada je modificirala original tako što je uklonila kontrastne šavove. Šest godina kasnije, 2015., uzela je All Star Chuck 70s kao predložak i stvorila omiljenu tenisicu koja se od tada iznova izdaje svake godine.

Najavljena je i najnovija iteracija tenisica Comme des Garçons x Converse Pro Leather. Ovaj Pro Leather komplet bit će presvučen glatkom kožom. Zvjezdani logotip marke prošiven je preko bočnih i središnjih bočnih stijenki, a crveno srce smješteno je na prednjem vrhu tenisica. Očekuje se da će biti lansirana ovog ljeta.

Prepoznatljiv logo

Najprepoznatljivija stvar iz linije Comme des Garçons PLAY je njihov logo srca i očiju, koji je izvorno osmislio i kreirao Filip Pagowski. Međutim, za razliku od izvorne verzije iz 2009., verzija iz 2015. i sve kasnije verzije odmaknule su se od izvorne minimalističke koja je nadahnula Rei da započne ovu liniju suradnje.

Converse Chuck Taylor All-Star 70s x Comme des Garçons PLAY vraća se u klasični stil Chucka Taylora iz 70-ih, ali s visokim modelom koji čvrsto prianja uz gležnjeve i crnim gornjim dijelom, bijelim vezicama i bijelim potplatom.

Tenisice su napokon stigle i kod nas. Dolaze u crnoj i bijeloj boji u dvije veličine: visoke i niske.

Gornji dio je od crno/bijelo obojenog platna sa srcem u crvenoj boji na vanjskoj strani i otisnutim dizajnom logotipa na unutarnjoj strani. Vanjski potplat je od prljavobijele gume. Vezice su u prljavobijeloj boji.

Cijena ovih limitiranih tenisica je 140 € (1054.83 kn), a možete ih vidjeti na službenoj stranici ovog proizvođača, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...