TZ Županije: “Mama ŠČ odlična je reklama za Hrvatsku! Možemo se nadati da će dio zaljubljenika u Eurosong svoj odmor provesti kod nas”

Osim kulturne i povijene baštine, nematerijalne atrakcije također su te koje bude interes turista za nekom destinacijom.

Hrvatska je prva doznala da ulazi u veliku završnicu Eurovizije, a članovi grupe Let 3 s ‘Mamom ŠČ!’ osvojili su publiku diljem Europe.

Njihovu popularnost iskoristio je i Ryanair, trenutno jedan od najvećih europskih niskotarifnih avioprijevoznika, a sada je stigao i odgovor Hrvatske turističke zajednice.

“Naši piloti kad planiraju momačku u listopadu”, stoji u opisu slike objavljene na službenom profilu Ryanaira koja je do danas pregledana preko 620 tisuća puta.

Osim brojnih fanova, komentar je ostavila i Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

“Pobrinite se da ponesu kupaće, mi ćemo se pobrinuti za sunce”, napisali su uz fotografiju Prlje i sunčane plaže.

Nacionalna turistička organizacija prepoznala je važnost ‘ŠČ manije’ za privlačenje potencijalnih gostiju. Prepoznatljivost Hrvatske kroz uspjeh na Eurosongu ne smijemo zanemariti, pogotovo zbog činjenice da hrvatska ekonomija značajno ovisi o uspjehu turističkog sektora.

Prvu polufinalnu večer gledalo je, izdvajamo, čak 2,329,000 Engleza, 2,124,000 Nizozemaca i 1,309,000 Šveđana.

Sa sve tri zemlje Zadar je sjajno povezan zrakoplovnim prijevozom.

Možemo li komercijalni trijumf naših novih ambasadora iskoristiti u smislu reklame i ekonomske koristi, upitali smo Mihaelu Kadiju, direktoricu Turističke zajednica Zadarske županije.

Znajući koliko se Eurosong prati diljem svijeta, prolazak u finale grupe Let 3 i njihove pjesme Mama ŠČ za Hrvatsku je jedna odlična reklama. Stoga se svakako možemo nadati da će i neki dio zaljubljenika u Eurosong svoj odmor poželjeti provesti u našoj zemlji pa tako i županiji. I to ne samo Englezi, nego i drugi, jer podsjećamo da Ryanair povezuje Zračnu luku Zadar s gotovo 50 destinacija, odgovorili su nam iz Turističke zajednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...