Tajnik BK Zadar Neven Pavić: “U mlađim kategorijama hrvatski klubovi ‘umiru’!”

Jučer je u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar održana cestovna utrka 62. “Velika nagrada 1. Svibnja – Memorijal Damir Zdrilić”, na kojoj su članovi BK Zadar, kao i na prošlogodišnjem izdanju, pobijedili u tri kategorije od ukupno devet. Noa Jolić Mustać pobijedio je u konkurenciji kadeta, Tomislav Teofilov među biciklistima do 15 godina i Marta Serapiglia kao jedina kadetkinja na utrci.

Postolje kategorije U-15 kategorije ispunila su još dva zadarska vozača, Luka Srbić u vremenu pobjednika kao drugi i Ante Barešić kao treći, dok je Roko Škara zauzeo četvrto mjesto. U konkurenciji veterana C/D,  Robert Buterin stigao je do trećeg mjesta.

Među kadetima boje BK Zadar branili su još Tomislav Grabić, Teo Radaš i Tonko Jabuka, koji su zauzeli četvrto, šesto i sedmo mjesto. Rezultat dana za Biciklistički klub Zadar svakako je drugo mjesto u seniorskoj kategoriji Nicolasa Gojkovića kojem je za petnaest sekundi izmakla ukupna pobjeda, koja je na kraju pripala Ivanu Bratiću iz BK Dinamo.

BK Zadar se zahvaljuje svim svojim članovima koji su pridonijeli organizaciji jednog od najstarijih sportskih događaja u našem gradu, prometnoj policiji PU Zadarske na izvrsnom osiguranju, firmi MB Frigo, Hotelu Porto u čijem atriju je održana dodjela nagrada, Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, te stanovnicima prigradskih naselja Ploča i Dračevac na strpljenju prilikom prolaska biciklističke kolone.

Tajnik BK Zadar, Neven Pavić smatra kako je utrka organizacijski protekla savršeno i dodaje:

– PU zadarska je odradila izvanredno osiguranje, ali i članovi našeg kluba su također pomogli kako bi sve proteklo u redu. Bio je nešto slabiji odaziv hrvatskih biciklista, od ukupno 66 prijava na startu se pojavilo njih 47. Posljednjih nekoliko godina bilježimo tendenciju pada natjecatelja na svim utrkama u Hrvatskoj, razlog tome je što u mlađim kategorijama hrvatski klubovi jednostavno “umiru”! Želim istaknuti, kako BK Zadar ima svog trenera Antu Radića koji je na plaći, u proračunu smo Grada Zadra i radimo bez problema, dakle, nama se nije ništa promijenilo u broju natjecatelja, ali ostali klubovi u Hrvatskoj jednostavno nestaju. Upisi novih članova u BK Zadar bit će u kolovozu, i to za svu djecu stariju od devet godina, kojima ćemo osigurati i bicikle, zaključio je Pavić.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...