Što kažete na recept za domaći sladoled o čokolade koji je puno finiji od kupovnog?
Sladoled od čokolade koji se pravi lako, a ukusniji je od kupovnog.
Sastojci
300 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera
4 žumanjca
100 g crne čokolade (70% kakaa)
2 žličice meda (livadskog ili od bagrema)
1 žličice čistog ekstrakta vanilije
Priprema
Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje i pustite da prokuha.
Maknite s vatre, dodajte čokoladu u kockicama i med i miješajte dok se ne istope.
Mikserom izmiješajte žumanjca sa šećerom.
Dodajte vruće mlijeko s čokoladom u smjesu od žumanjaca, dobro izmiješajte da se ujednači pa vratite opet na vatru i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati. Pazite da smjesa ne provrije.
Kuhanu kremu (koja je prilično rijetka tj. tekuća) ulijte u zdjelu pa kroz mrežastu cjediljku umiješajte ekstrakt vanilije.
Kad se potpuno ohladi stavite u zamrzivač najmanje 3-4 sata ili još bolje preko noći, javlja N1.