Premijer: “Klimatske promjene utječu na količinu oborina, nastradalim županijama Vlada će pomoći”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zahvalio jesvim sastavnicama iz sustava domovinske sigurnosti na naporima kako bi se spriječile posljedice visokih vodostaja i velikih kiša u nizu hrvatskih županija te je obećao pomoć županijama pri saniranju šteta.

– Želim iskoristiti ovu prigodu da se zahvalim svim sastavnicama iz sustava domovinske sigurnosti, vatrogascima, HGSS-u, civilnoj zaštiti, policiji, vojsci, lokalnim samoupravama i Hrvatskim vodama koji zaista rade maksimalne napore u nizu hrvatskih županija kako bi se spriječile posljedice ovih visokih voda i velikih kiša – rekao je premijer novinarima uoči samita Vijeća Europe u Reykjaviku.

Istaknuo je kako su potpredsjednici Vlade i ministri obišli niz županija, te da će to činiti i dalje.

Nakon što se proglase elementarne nepogode i utvrde štete u pojedinim županijama, kako kaže premijer, Vlada će pomoći županijama da što prije saniraju štete koje su se dogodile.

– Vidimo da klimatske promjene utječu i na ovaj način na količinu oborina kakvih prije u ovakvoj mjeri nije bilo – ustvrdio je.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar obrane Mario Banožić obišli su jučer poplavljena područja Obrovca, Gračaca i Banovine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...