Predsjednik NK Zagore, Mario Paić poručio: “Imamo uvjete za viši rang, u subotu protiv HNK Zadar napravit ćemo spektakl”

U 28. kolu četvrtog ranga hrvatskog nogometa, 3.NL-jug, sljedeće subote 13 svibnja s početkom od 17.30 sati, HNK Zadar u super derbiju gostuje u Unešiću na stadionu Borovište kod vodeće Zagore iz Unešića. Na ljestvici tri kola prije kraja prvenstva, Zagora ima 60 bodova, sedam više od drugoplasiranog HNK Zadra. Mogu li Zadrani stići prednost Zagore ili je to samo nada koja “umire” posljednja?

Razgovarali smo s predsjednikom NK Zagora, Mariom Paićem (47), koji se nada kako će naslov proslaviti već u subotu protiv Zadra.

– U subotu se nadamo otprilike posjeti između tisuću do tisuću petsto gledatelja! Zadrani su uvijek dobrodošli, oni su naši sportski prijatelji koji imaju klub s tradicijom. Moram istaknuti, da je i sadašnji trener HNK Zadra Dragan Blatnjak bio naš trener, kao i Marko Pinčić, a dvije sezone za nas je nastupao i Dragan Župan. Koliko god da nam je krivo što prvenstvo već nismo riješili u posljednje dvije utakmice, toliko nam je i drago što igramo baš protiv HNK Zadra na Borovištu, gdje mi i sa neriješenim rezultatom možemo osvojiti naslov prvaka. Zagora je momčad koja je trenutno najučinkovitija po bodovima, ali i što se golova tiče. Na našem terenu nikad nas ne zadovoljava neriješeno, napravit ćemo spektakl i pobjedom se odužiti našim vjernim navijačima Pašajicama, koji su nas i doveli do ovog uspjeha. Imamo tri meč lopte, nadamo se da ćemo prvu iskoristiti već u subotu, govori Paić i spominje Josipa Bepa Bajla, koji je ne tako davno izjavio kako Zagora nema uvjete potrebne za viši rang:

– Ne da imamo, nego itekako imamo uvjete potrebne za viši rang! Naime, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) je ovih dana bila na Borovištu i radila zadnju inspekciju. Papire smo već predali i to je u redu. Za informaciju gospodinu Bepu Bajlu, Zagora Unešić ima pet kategorija, plus šestu kao seniorsku, čak su nam i juniori za koje Bepo govori da ne postoje na prvom mjestu u 2. dalmatinskoj ligi. Imamo i te tako dobru i potentnu školu nogometa. Jedni smo od rijetkih koji imaju dvije tribine, personalizirane svlačionice, fan shop, klupske prostorije, ured predsjednika, caffe bar i tako dalje. Čak su nam gospoda iz HNS-a rekli da Zagora ima uvjete i za višu razinu nego 2. NL (treći rang), za koju se natječemo, ističe predsjednik Zagore i spominje prekrasni crveni klupski autobus:

– Imamo i klupski autobus. S obzirom da sam ja inače diplomirani ekonomist, izračunao sam da možemo i sniziti troškove ako imamo svoj personalizirani bus, koji radi i u turizmu u vrijeme kada NK Zagora nema obaveza. Znači, autobus Neoplan Starliner nam je isplativa investicija, isti takav imaju i prvoligaši Rijeka i Dinamo, tržišna vrijednost autobusa je negdje između 70 i 100 tisuća eura, ali mi smo ga nabavili po jeftinijoj cijeni, poslao je poruku Paić i predsjednici HNK Zadra Ivi Bokanović:

– Mojoj kolegici Ivi Bokanović, koju izuzetno cijenim, nije lako, jer teško je nabaviti novce na tržištu. Vidim da se Iva dosta trudi poboljšati imidž HNK Zadra i samim time i poziciju Kluba kod sponzora, zaključio je Mario Paić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...