Juko, načelnik Gračaca: “Prema našim saznanjima, stradalo je 70 kuća, četiri pravna objekta i oštećene su 24 ceste”

Prema informacijama koje smo dobili od načelnika Gračaca, Roberta Juke, stanje u toj općini se popravilo, nakon prošlotjedne poplave koja je zahvatila taj kraj.

Nakon što je aktiviran Stožer civilne zaštite Gračaca, poplavljeni su Kijani, Naselje 2, Žabarica, Krš, Grab i na kraju Đekić, gdje nikad nije bila poplava.

– Što se tiče broja objekata, mislim da trenutno, na naše saznanje, ima negdje oko 70 obiteljskih kuća, četiri pravna objekta i imamo još oštećenja negdje oko 24 ceste, minimalno. Dogodila se i druga stvar. U Srbu nije bilo poplavljenih kuća, međutim, tamo se dogodio jedan odron gdje se 300 kubika naslonilo na kuću i druga stvar koja se dogodila je oštećenje cesta. U tijeku su preliminarni rezultati zbrajanja šteta gdje mi idemo prema Županiji na proglašenje elementarne nepogode. Uspjeli smo dovoljan broj isušivača osigurati za sve obiteljske kuće. U tijeku je i dezinfekcija i deratizacija prostora i mislim da ćemo za dva dana sve znati što se tiče šteta, informirao nas je Juko.

Također je kazao kako je prije dva dana održan sastanak Stožera civilne zaštite gdje su doneseni neki zaključci da se ide parcijalno rješavati ono što se može u vrlo kratkom roku. Dugotrajnih rješenja i većih zahvata bez nekih projekata, nažalost, nema, naglasio je.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...