Josip Sesar uoči polufinala: “Uvjeren sam da možemo pobijediti Zadar, njihovi navijači su vatreni, ali nekad znaju pretjerati!”

U nedjelju, 21. svibnja s početkom od 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić, igra se prva utakmica polufinala play-offa HT Premijer lige između Zadra i Cibone. Serija se igra na dvije dobivene utakmice.

Trener Cibone Josip Sesar (45), istaknuo je da dobro poznaje zadarske navijače, ali da će njegova momčadi biti isključivo fokusirana na igru, nada se i pobjedi:

Mi smo u velikim problemima jer nakon prve tri pobjede protiv Zadra smo ostali bez četiri igrača u rotaciji.  Nakon toga je Zadar u sljedećim međusobnim susretima ugrabio i pobijedio. Neće nastupiti Filip Bundović i Ivan Perasović, još od prije ne igraju Marko Baković i Blaž Mesiček. Polufinalna serija je nešto sasvim drugo. Nastojat ćemo obraniti njihov šut za tri poena, ne smijemo im dozvoliti polukontre i kontre. Igrači Zadra igraju čvrsto, inzistiraju na kontaktu za kojeg mogu kazati da je “sportski prljav”. Puno je taktičkih detalja na koje trebamo obratiti pozornost, iako nema nekih velikih nepoznanica. Vjerujem u svoju momčad i uvjeren sam da možemo pobijediti, optimist je Sesar, ali i sumnja da će Krešin dom biti ispunjen velikim brojem gledatelja:

Ne znam koliko će biti ispunjena dvorana, vidio sam na posljednjoj utakmici s Dinamom da baš i nije bilo gledatelja! Zadarski navijači su vatreni, razumiju se, ali i vole košarku, navijaju maksimalno za svoj klub, nekad znaju u tome i pretjerati. Igrao sam u Zadru i dobro poznajem mentalitet, tako da su mi te stvari jasne. Nećemo se uopće zamarati navijanjem, bit ćemo isključivo fokusirani na svoju igru, u Zadar dolazimo na dan odigravanja utakmice, kazao je Josip Sesar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...