Iskoristite priliku i pogledajte u petak predstavu “Umišljeni bolesnik” u režiji Vinka Radovčića

U petak, 12. svibnja s početkom u 20 sati u HNK Zadar iskoristite priliku pogledati hvaljenu predstavu Umišljeni bolesnik  u režiji Vinka Radovčića.

Predstava “Umišljeni bolesnik” premijerno izvedena u HNK Zadar 9. studenoga 2022.  povodom 400. obljetnice rođenja Jeana Baptistea Poquelina Molière ujedno je i posljednja komedija ovog velikog francuskog komediografa.

Igraju: Alen Liverić, Žana Bumber, Danijela Evđenić, Dorotea Ilečić Sever, Davor Jureško, Lino Brozić, Dominik Karakašić, Mirjana Đan i Elodie Paleka.

Komedija kroz prikaz lika umišljenog bolesnika i tretmana onih oko njega prikazuje društvo koje je smiješno samo na površini, dok je ispod njega skrivena tužna i bolna priča – preko umišljene bolesti freska se širi na zbiljsku bolest društva kojoj je simptom bolest mišljenja. Tema koja je danas jednako aktualna kao i u vrijeme praizvedbe komada progovara o starom društvu koje odbija bilo kakve promjene te se dogmatično drži tradicije ne pitajući se za dobro i loše (najčešće čineći potonje) naspram mlađeg sloja koji je razigran i zaljubljen te ne poznaje konvencije i ne priznaje tradicije boreći se za svoje mjesto pod suncem.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...