Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Zadar organizira javnu tribinu povodom “Nacionalnog dana udomiteljstva”

Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Zadar poziva na obilježavanje “Nacionalnog dana udomiteljstva” održavanjem javne tribine u prostorijama Gradske knjižnice Zadar, u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, s početkom u 09,00 sati.

Hrvatski sabor donio je Odluku o proglašenju “Nacionalnog dana udomiteljstva” (NN 38/23) čime se 31. svibnja 2023. godine, po prvi put u Hrvatskoj obilježava Nacionalni dan udomiteljstva. Proglašenjem Nacionalnog dana dodatno se ističe važnost, specifičnost i uloga koju udomitelji imaju u skrbi o najranjivijim skupinama građana.

Razvoj i unapređenje udomiteljstva je jedan od prioritetnih reformi sustava socijalne skrbi. Zbog svoje iznimne važnosti, udomiteljstvo se kontinuirano unaprjeđuje kako bi se povećala razina kvalitete skrbi u udomiteljstvu, poboljšali uvjeti za obavljanje udomiteljstva, pružila kvalitetnija podrška udomiteljima kao i bolja zaštita prava korisnika.

S obzirom na navedeno, održavanjem Javne tribine “Obilježavanje Nacionalnog dana udomiteljstva”, s jedne strane želi se odati priznanje udomiteljima za svakodnevnu nesebičnu skrb o korisnicima te se dugoročno želi potaknuti građane i lokalnu zajednicu, kako na pružanje podrške udomiteljima, tako i na aktivno uključivanje u pružanje socijalne usluge smještaja u udomiteljskoj obitelji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...