FOTO Održani Susreti antropološke vrste

Na Sveučilištu u Zadru 5. i 6. svibnja 2023. održani su Susreti antropološke vrste. Na Susretima studenti i profesori iz Hrvatske i regije imali su priliku poslušati zanimljiva izlaganja te sudjelovati na brojnim aktivnostima.

Susrete su 5. svibnja otvorile Marijana Hameršak i Sarah Caroline Czerny sa izlaganjem svojega rada „Mogu li šume biti ksenofobne?  Nakon prvog izlaganja, uslijedio je okrugli stol u kojem se raspravljalo o antropologiji na tržištu rada, a na okruglom stolu su sudjelovali: Marijana Belaj, Klara Tončić, Ela Lipanović i Mario Katić.

Kulturni program 5. svibnja uljepšali su KUD Družina Pag, KUD Ivan Goran Kovačić i klapa Kapric u dvorištu Citadele na Sveučilištu u Zadru.

U subotu 6.5. održala su se izlaganja Ane Vivode pod nazivom „Bezvremenska borba oko feminističke paradigme“, Nataše Polgar pod nazivom „Vještica na kauču: psihoanalitički ogledi o suđenjima vještica u Hrvatskoj“ te izlaganje Marka Vučetića pod nazivom „Ideja antropologije i odgojna stvarnost“. Također su se održale radionice za studente i projekcija studentskog filma „Kroz objektiv istraživača“.

Organizatori Ivan Franko i Tin Meštrović zahvaljuju svima na sudjelovanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...