Darko Frakin pred Cibonu: “Očekujem 2 do 3 tisuće ljudi, pravi navijači prigovaraju derbi navijačima!”

Košarkaški zaljubljenik i trener, Darko Frakin (62), osvrnuo se na prvu utakmicu polufinala play-offa HT Premijer lige između Zadra i Cibone, koja se igra u nedjelju od 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić, serija se igra na dvije dobivene utakmice.

– Cibona se žali kako nema dovoljan broj igrača na treningu, te da imaju problema s rosterom. Smatram kako ih neće biti problem pobijediti jer smo se malo energetski rekuperali, zbog toga što više nema utakmica u ABA ligi. Zadar ima veliku šansu ući u finale, na svom parketu je favorit, dok u Zagrebu igramo puno lakše s Cibonom, ali nikako ih ne smijemo podcijeniti. U finalu vidim Split i Zadar. Neigranje Sanija Čampara nije nekakav problem, jer Zadar igra atipično, bez pravog centra, a neki put i bez beka. Prenijeti loptu nije problem, može i igrač od dva metra odigrati na mjestu play-makera, govori Frakin, te se osvrće na mali posjet na utakmicama u dvorani Krešimir Ćosić:

–  Istina, mali je posjet. Mislim da bi trebali napraviti nešto po pitanju marketinga, kako bi podigli atmosferu, a samim time i broj gledatelja, ali upitna je i kvaliteta ostalih momčadi u HT Premijer ligi. Realno bi bilo da u nedjelju na utakmicu dođe 2 do 3 tisuće gledatelja, jer utakmice Zadra i Cibone nisu više derbiji kao što su nekad bili. Volio bih da se dvorana napuni, ali nisam baš neki optimist što se toga tiče! Kada trener poziva navijače da dođu pomoći, to je već jedna drugačija situacija, prije nije bilo potrebno da vam trener poziva navijače na utakmicu, iskren je Darko i spominje derbi navijače koji biraju utakmice na koje će doći.

– Derbi navijača će sigurno biti, pravi navijači uvijek prigovaraju tim derbi navijačima! Derbi navijači odrade svoj dio, pogledaju utakmicu i napišu komentare što je bilo, dok su oni zagriženi pravi navijači tu stalno! Mišljenja sam da bih mogao pojedinačno prebrojati sve one ljude koji su stalno na utakmicama, naravno uz pretplatnike. Ovi drugi, derbi navijači se naravno pojave, kad dođu neke utakmice. Zadar neće moći bez ABA lige, pitam se koju bi to ligu trebali igrati. Prvenstvo Hrvatske ne donosi ništa! Zbog toga kažem da se HKS mora potruditi kako bi momčadi nastupali u Europi, ali taj Savez im mora i pomoći, zaključio je Darko Frakin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...