Započeo 2. Svjetski kongres sportskog turizma, Brnjac: “Hrvatska je prepoznata kao predvodnik razvoja održivog turizma na svjetskoj razini”

Danas je u Zadru započeo 2. Svjetski kongres sportskog turizma pod nazivom „Tourism & Sports United for Sustainability“, koji je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Kongres se održava 26. i 27. travnja, a organizatori su Vlada Republike Hrvatske i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) dok je Ministarstvo turizma i sporta glavni koordinator provedbe aktivnosti vezanih uz Kongres.

Na početku Kongresa održan je okrugli stol na visokoj razini na kojem su sudjelovali ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili, ministar gospodarstva, turizma i sporta Slovenije Matjaž Han, zamjenik ministra međunarodnih poslova Saudijske Arabije Sultan Almusallam i predsjednik Europskog olimpijskog odbora Spyros Capralos. Tema ovog okruglog stola bila je važnost i uloga turizma u održivom razvoju.

– Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku biti domaćin ovako jednog važnog kongresa koji promišlja stratešku ulogu sportskog turizma u ukupnom razvoju održivog turizma. Veseli me što smo u Zadru okupili eminentne međunarodne i domaće predstavnike institucija i stručnjake iz područja turizma i sporta. Sigurna sam kako će razmjena iskustava i znanja doprinijeti jačanju uloge sportskog turizma u razvoju cjelogodišnjeg turizma što je zajednički cilj svima, a što smo imali prilike i čuti na održanom okruglom stolu visoke razine. Zaključci ovog Kongresa objedinit će sve teme o kojima ćemo kroz ova dva dana raspravljati, poput učinaka organiziranja velikih sportskih manifestacija, privlačenja sponzorstava u sport, sportskim događanjima kao pokretačima čitavih destinacija, ali i utjecaju sportskih događanja na okoliš i društvo. Veseli me što je Hrvatska prepoznata kao predvodnik razvoja održivog turizma i na svjetskoj razini, istaknula je ministrica Brnjac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...