Zadarski barmeni Ante Butić i Daniel Krizman vraćaju se s nagradama s 44. Međunarodnog natjecanja barmena u Sloveniji

U žestokoj konkurenciji na netom održanom 44. Međunarodnom natjecanju barmena Slovenija Bled, zadarski barmenski dvojac Ante Butić i Daniel Krizman, iz Udruge ugostiteljskih djelatnika Back2Basic,  svojim su koktelima postigli odličan rezultat.

Naime, Krizman je u kategoriji “after dinner” osvojio treće mjesto koktelom “Perfect view”, dok je Butićev “Coffee twist” proglašen najboljim koktelom s upotrebom sponzorskih sastojaka, a to su bili Hennessey i kava.

Butić i Krizman bili su jedini predstavnici Hrvatske na tom natjecanju na kojem su sudjelovali barmeni iz Švicarske, Austrije, Italije, Njemačke, Albanije i Slovenije. Ono zbog čega je njih nastup na ovom barmenskom natjecanju važan jest da su oni bili prvi Zadrani nakon dugog niza godina izostanka zadarskih barmena. Stoga su svoj ponovno dolazak ovi dečki itekako opravdali te ponovno dokazali kako je zadarska barmenska scena izuzetno jaka.

Samo natjecanje trajalo je dva dana u kompleksu Sava hoteli na Bledu, a sveukupno je bilo 20 natjecatelja.

Butić i Krizman su se natjecali u dvije kategorije – long drink i after dinner. Svoje su koktele pomno planirali i osmislili pa je tako Ante svom long drink koktelu dao ime “Saharun”, koji zbog tirkizne boje podsjeća na ovu poznatu plažu. Danielov long drink koktel nosi naziv “Zlatna linija”, a zasigurno ćemo ih imati prilike isprobati u nekoj drugoj prilici.

Kako su nam rekli nakon završetka natjecanja, zadovoljni su svojim nastupom i ujedno se zahvaljuju Turističkoj zajednici grada Zadra. No, nemaju baš vremena za odmor jer ćemo već sutra imati prilike vidjeti njihov barmenski show u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala.

Slijede im i pripreme za održavanje Regionalnog natjecanja barmena krajem svibnja u Muro baru, čiji je organizator upravo Udruga Back2Basic.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...