Stručnjaci otkrili istinu o medu: “To je otrov!”
Med slovi za jednu od boljih zamjena za bijeli šećer. Iako je riječ o zdravoj namirnici, ne treba pretjerivati s njenom konzumacijom.
Stručnjaci za prehranu smatraju kako mladi ne bi trebalo uzimati više od 2-3 žličice dnevno.
Oni koji boluju od dijabetesa, arterioskleroze, hipertenzije ili prekomjerne tjelesne težine, moraju biti oprezni kada je riječ o unosu ovog slatkog nektara.
Prekomjerna konzumacija meda može izazvati gastritis zbog kiselina koje sadrži. Kako med mnogi stavljaju u čaj, potrebno je voditi računa u kojem trenutku dodajemo ovu vrstu zaslađivača.
Med ne treba stavljati u ključalu vodu i to skoro svi znaju. Međutim, mnogi ne znaju zbog čega je to tako i koliko čaj treba da bude ohlađen prije dodavanja meda.
Ako ste se pitali kada bi trebalo da ubacite med u čaj, stručnjaci su dali odgovor. Naime, temperatura vode ne smije prelaziti 40 Celzijevih stupnjeva.
“Med proizvodi dioksometil supstancu u ključaloj vodi, a to je otrov”, napominju stručnjaci a prenosi b92.