Radovi na rivi primiču se kraju, slijedi uređenje zelenog pojasa; Dukić: “Zadrani će dobiti šetnicu od Branimira do Foše u dužini od skoro 4 kilometra!”

Radovi na obnovi zadarske rive primiču se kraju, a sve je spremno za nastavak, odnosno parterno uređenje.

Zadovoljno je to konstatirao zadarski gradonačelnik Branko Dukić napomenuvši kako je u srpnju 2021. godine na početnoj konferenciji projekta rekonstrukcije rive zamolio  Zadrane za strpljenje zbog radova i rekao:

– Završit će i ti radovi, a riva će nam opet zablistati!

Gradonačelnik je u utorak nakon svog kolegija poveo u obilazak gradske pročelnike kao i predstavnike medija kako bi i sam vidio kako teku radovi.

– Bliži se kraj radova, mul nam je dobio obrise u svojim novim starim dimenzijama i kako stvari stoje, radovi će završiti puno prije ugovorenog roka koji je planiran do kraja ove godine. Da nije svako zlo za zlo, potvrdila je i ona nevera 2018. kada smo s ministarstvom mora dogovorili ulazak u ovaj projekt. Grad je imao gotove projekte, troškovnike i dozvole, a Vlada je našla potrebna sredstva. I ne samo za rivu nego i za Liburnsku obalu. Kako se mi Zadrani brzo priviknemo na novo, podsjetit ću kako je lani u lipnju potpuno obnovljena i uređena naša gradska luka  u dužini od 600 m. U sklopu radova na Liburnskoj obali, riješena je oborinska odvodnja, izgrađena vodovodna i elektroinstalacijska mreža, postavljeni novi zaštitni bokobrani. Postavljeno je novo kameno opločenje, uređen javni parking, postavljena komunalna oprema. Bravo za izvođače radova, bravo za nadzor i naravno Lučku upravu Zadar, kazao je.

– Gotovi su i radovi na sanaciji obale u Foši pa će tako s dovršetkom uređenja mula čitav obalni pojas od Obale kralja Tomislava u Jazinama, preko Liburnske i Istarske obale do kraja rive Zadrani dobiti šetnicu od Branimira do Foše u dužini od skoro 4 kilometra! Nakon sada skoro u cijelosti obnovljene Rive ostaje nam parterno uređenje sa zelenim pojasom, zadovoljno je zaključio Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...