Peronja o radovima u Diklu: “15. lipnja je rok kad bi ono sve što se tamo radi trebalo biti pod prvim nosivim slojem asfalta”

Dok se radovi na Bokanjcu privode kraju i to prije nego li je predviđeno, u jednom drugom gradskom predjelu i dalje ne idu svojim tempom što izaziva negodovanje mještana.

Dakako, riječ je o Diklu gdje su se prelamala koplja oko toga kad i kako vršiti radove u sklopu Aglomeracije u tom dijelu grada.

Podsjetimo, i Anteni su se žalili pojedini mještani kako su im onemogućeni pristupi njihovim kućama, a jedna od posljednjih primjedbi koja nam je stigla je ona vezana uz zamućenje mora ispred obalnog pojasa, nakon što su krenuli podmorski radovi.

O tome smo razgovarali s direktorom zadarske Odvodnje, Grgom Peronjom.

– Napravljeno je nekoliko sastanaka na nivou Mjesnog odbora Diklo i razgovarano je s ljudima, svaki bi se put skupilo 50 i više stanovnika. Dogovoreno je sljedeće: do 1.6 . će se širiti mreža, odnosno kopati dalje, od 1. 6. se završava sa širenjem mreže i ono što je napravljeno se poravnana i asfaltira. 15. 6. je rok kad bi ono sve što se tamo radi trebalo biti pod prvim nosivim slojem asfalta i ekipe će se skloniti na druge radne zadatke kroz tri ljetna mjeseca i nakon toga ondje gdje se stalo će se nastaviti. S tim dogovorom je bio obaviješten MO i taj je dogovor zajedno s njima i postignut jer računamo da ako početkom lipnja prekinemo strojeve u daljnjem širenju, on se ima vratiti napraviti priključke, poklopce, šahtove i sve ostalo, poravnati i asfaltirati i to je ostvarivo.

Sadašnji tempo radova ukazuje na to da je to ostvarivo, a još uvijek ne vidimo kašnjenja po tom malom planu kojeg smo dali. Istovremeno plan je sredinom svibnja, točnije 15. svibnja, asfaltirati ulicu Put Dikla i omogućiti normalan provoz tom ključnom ulicom za zapadni dio grada i nastaviti do 15.6. radove unutar u Puntamici, ulice Ivane Brlić Mažuranić i Branka Vodnika. Uglavnom, 15.6. se povlačimo iz obalnog dijela, a u međuvremenu su dva ključna datuma – 15. svibnja asfaltiranje ulice Put Dikla i sredinom lipnja asfaltiranje svih onih ulica u Diklu koje su trenutno u radu, pojašnjava Peronja.

Dakako, stanovnike Dikla zanimalo je i kad će se asfaltirati Ulica Rampada koja je trenutno mještanima jedini ulaz. Peronja je optimistično najavio kako ovih dana kreće asfaltiranje, najprije onaj gornji dio i odvojke, a od 15. 6. bit će asfaltirano sve dokle stignu.

– Naša je želja da dođu do bunara i takav je plan. Očekujemo bliže bunaru i mekšu zemlju, manje stijene, više zemlje. Za sada izvođači idu tako da se čini da će stići skroz do bunara i sve to asfaltirati i onda nam je otvorena priča o nastavku iza ljeta jer Rampada će onda biti glavni ulaz u Diklu, a strojevi će početi iskope na obali. Ne može se raditi istovremeno Rampada i obala, zato je sad Rampada, a ne jer je nekom palo na pamet nego baš zato da se ona završi prije ljeta da bi se iza ljeta moglo nastaviti obalom gdje ima 800, 900 metara i dvije crpne stanice da bi se to sve skupa povezalo sa sustavom Zadar, bio je izričit direktor zadarske Odvodnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...