Osnovna škola Šime Budinića pobjednik nacionalnog natjecanja “Misli pametno, kreiraj zeleno”

U sklopu projekta EU-CONEXUS, Europsko sveučilište za pametno i održivo upravljanje urbanim obalnim prostorima, koji okuplja devet članica iz devet europskih država među kojima je i Sveučilište u Zadru, održano je treće izdanje nacionalnog natjecanja „Misli pametno, kreiraj zeleno“.

Na natjecanju ukupno je bilo prijavljeno 12 timova, po 4 učenika s mentorima, iz osnovnih i srednjih škola iz Zadra, Zadarske županije te jedan tim iz Vrgorca.

Nacionalni žiri, u sastavu dr. sc. Ivana Zubak Čižmek, izv. prof. dr. sc. Marko Valčić sa Odjela za pomorstvo, izv. prof. dr. sc. Tomislav Šarić sa Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, Žana Klarić, pročelnica Odjel za zaštitu okoliša Grad Zadra, te Barbara Vukačević, kao predstavnica studenata, odabrao je pobjedničke timove iz dvije dobne kategorije. Obje pobjede otišle su u OŠ Šime Budinića.

Tim u kategoriji od 12 do 14 godina pobijedio je s temom ‘Energetski učinkovita škola’ unutar koje su prezentirali ideju kako bi svoju školu učinili energetski učinkovitom, a tim u kategoriji od 14 do 16 godina pobijedio je s projektom „Gradski vrt za život“ čime su predstavili ideju društvenih vrtova koje bi učinili dostupnim svim Zadranima.

Njihovi radovi će predstavljati Hrvatsku na EU-CONEXUS međunarodnom natjecanju, koje će se održati 4. svibnja 2023. putem online platforme.

– Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo učenicima i njihovim mentorima na inovativnim, pametnim i održivim idejama, a pobjedničkim timovima želimo sreću na međunarodnom natjecanju!, poručili su organizatori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...