Košarkašice Zadra igraju utakmicu sezone, dolazi Vindi, trenerica Zanki: “Neće nam igrati Zovko, ali dati ćemo sve od sebe!”

Košarkašice Zadra pod vodstvom trenerice Josipe Zanki, danas igraju utakmicu sezone! Naime, od 15 sati u dvorani 3 ŠC Višnjik protivnik im je Vindi iz Varaždina, u susretu posljednjeg 6. kola Lige za prvaka Prve hrvatske lige (drugi rang natjecanja). Utakmica je to koja će odlučiti tko će od ove dvije ekipe osvojiti drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, te izboriti dodatne dvije kvalifikacijske utakmice protiv ekipe Splita za popunu Premijer lige. U slučaju da Zadranke upišu pobjedu, igrale bi u subotu 29. travnja prvu utakmicu u Splitu, dok bi se uzvrat igrao u srijedu 3. svibnja u Zadru.

Josipa Zanki ipak ne gubi nadu, iako neće nastupiti najbolja igračica ŽKK Zadra Josipa Zovko:

– Vrlo važna utakmica za nas, jer bi u slučaju pobjede izborili drugo mjesto i dvije kvalifikacijske utakmice protiv pretposljednjeg iz Premijer lige ŽKK Split.  Nažalost, neće nam nastupiti igračica koja nam je od izuzetne važnosti, naime, iskusna Josipa Zovko se na treningu prije dva dana ozlijedila, došlo je do puknuća Ahilove tetive. U slučaju da danas i pobjedimo Vindi, Zovko neće moći igrati u kvalifikacijskim dvobojima sa Splićankama. Veliki je to udarac za naše mlade cure, ali smo ih nastojali kroz razgovore posljednja dva dana psihološki dignuti, kako bi vratili pozitivnu atmosferu. Svaka naša igračica spremna je dati dodatnih deset posto, ali samo zajedničkom igrom možemo nadoknaditi Josipu Zovko, individualno teško, jer ona je nezamjenjiva! Svjesni smo koliko nam Josipa znači, ali odlučili smo se danas doslovno “baciti na glavu” i dati sve od sebe do zadnje kapi znoja. Ipak se nadamo da možemo pobijediti, kako bi došli u prigodu odigrati posljednje dvije utakmice sa Splitom, to bi našim mladim curama bila najveća nagrada za rad kroz cijelu sezonu, zaključila je Josipa Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...