FOTO Na Kalelargi otvoren novi japanski restoran „Nomu Sushi & Wine“

Danas je u Zadru na Kalelargi otvoren novi japanski restoran „Nomu Sushi&Wine“. Nomu“ je svoj gastronomski koncept izgradio na dvije paralelne ideje: ponudi probranih jela japanske gastronomije, prvenstveno sushija i sashimija s jedne, te vrhunskih pršuta, sireva i vina s druge strane.
– Htjeli smo na jednom mjestu spojiti naizgled nespojivo: gastronomske baštine Japana i Mediterana. Čini se da smo u tom uspjeli jer je naš zagrebački restoran po ocjenama gostiju, gastronoma i gastropisaca ocijenjen kao mjesto s najboljim sushijem u Zagrebu, kazuje vlasnik te nadodaje: Ponosni smo na tako visoke ocjene te rado ističemo da na putu do takvog statusa nije bilo tajni. Naprosto, poštujemo podjednako i naše goste i jela koja im pripremamo, a naš glavni kuhar Roshan, koji je svoje veliko iskustvo stekao u vrhunskim „Nobu“ restoranima te cijeli naš tim spajaju svoju kreativnost s najboljim namirnicama, bilo iz Japana, Mediterana ili iz lokalnih izvora. Tako smo došli do rapsodija okusa koje postižemo u našim jelima.
Vrhunsko meso tune za jela stiže iz hrvatskih uzgajališta, losos iz Norveške, nabavljaju najbolju rižu za sushi iz Japana, ribaju pravi wasabi. U ponudi imaju oko 20 vrsta vrhunskih pršuta, od hrvatskih do najboljih španjolskih i talijanskih. Isto je tako i s ponudom sireva. Svi sastojci jela i plata imperativno moraju biti vrhunski.
„Nomu“ ovog trenutka na zalihi ima oko 600 etiketa vina iz Hrvatske, Europe i gotovo čitavog svijeta. A sva se vina mogu naručiti na čaše! Na karti se nalazi i paleta vrhunskih ekstra djevičanskih ulja.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...